Átadtuk az idei Hidegkuti Nándor-díjat és az Óbuda Sportolója Díjakat – Május 6. a magyar sport napja

Hírek
Közzétéve:

Május 6-án ünnepeljük a magyar sport napját. A harmadik kerületben komoly hagyománya van a sportéletnek, mind az amatőr sportkedvelőknek nyújtott lehetőségekkel, mind a profi utánpótlás nevelésével. Óbuda Napján átadtuk sportéletünk kiemelkedő képviselőinek önkormányzatunk elismeréseit.

Száznegyvenkilenc éve, 1875. május 6-án rendezte meg az – akkori nevén – Magyar Athletikai Club Európa első szabadtéri sportversenyét Budapesten. E jeles nap emlékét őrizve minden év május 6-án ünnepeljük a magyar sport napját.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat kiemelt feladatának és felelősségének tekinti, hogy a harmadik kerület hagyományosan kiemelkedő sportéletét támogassa. Ennek részeként minden évben díjjal ismeri el azoknak a személyeknek az erőfeszítéseit, akik kiemelkedő sporteredményt elősegítenek vagy ők maguk érnek el a kerületben.

Óbuda Napja rendezvénysorozatunk keretében éppen két nappal ezelőtt adtuk át a Hidegkuti Nándor Díjat Óbuda-Békásmegyer sportjáért elismerést. Az idei esztendőben Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselő-testülete Hidegkuti Nándor-díj Óbuda-Békásmegyer Sportjáért elismerést adományozott Lőrincz Attilának, aki jelenleg a felnőtt evezős válogatott szövetségi kapitánya. 1995 óta vesz részt az evezős sportág életében, 2009-től pedig edzőként tevékenykedik, kimagasló teljesítménye hozzájárul a kerület hírnevének öregbítéséhez.

Szintén ezen a díjátadó ünnepségen adtuk át kerületünk Óbuda Sportolója Díjait. Az idei esztendőben az Óbuda Sportolója Díj női díjazottja Sárai Rita, a kerekesszékes curling vegyes páros tagja és fogyatékossággal élő társainak segítője. A sportág első vegyes páros világbajnokságán, 2022-ben sporttörténelmi sikert ért el párjával, második helyezettként.

Az idei esztendőben az Óbuda Sportolója díj férfi díjazottja Beke Viktor, a kerekesszékes curling vegyes páros másik tagja, aki 2015 óta curlingezik, és jelenleg a curling csapat csapatkapitánya. Nagyon fontos számára a sport jelentőségének, szeretetének átadása, és segíti a fogyatékossággal való élet elfogadását és az érzékenyítést.

Még egyszer gratulálunk díjazottjainknak! Köszönjük a munkájukat és további, hasonlóan szép sikereket kívánunk!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság