Átadtuk az Óbuda legszebb karácsonyfája verseny díjait

Hírek
Közzétéve:

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat novemberben hirdette meg a kerületi oktatási intézmények között Óbuda legszebb karácsonyfája címmel hagyományos karácsonyfa-díszítő versenyét, amelyre összesen 25 csapat jelentkezett.

A versenyfelhívásban arra kértük a jelentkezőket, hogy a fenntarthatóság jegyében újrahasznosított díszekkel díszítsék fel az Esernyős udvarán álló fákat.

Nagyon kreatív alkotások születettek, a zsűrinek nehéz dolga volt, de megszületett a végeredmény.

Az Óbuda legszebb karácsonyfája verseny díjait két kategóriában osztotta ki dr. Kiss László polgármester tegnap délután, a negyedik adventi gyertya meggyújtása előtt az Advent Óbudán 2021 programsorozat színpadán.

A polgármester elmondta, a kerület számára kiemelt fontosságú a fenntarthatóság és a környezetvédelem, ezért nagy öröm, hogy ilyen különleges és kreatív díszek születettek PET-palackokból, üres kávékapszuláktól, parafadugókból és használt nyomtatópapírokból. „Bízom benne, hogy ezt a környezettudatos szemléletet a versenyen keresztül is át tudtuk adni gyerekeinknek” – zárta beszédét dr. Kiss László.

A díjazott óvodák:

  1. helyezett: Óbudai Hétpettyes Óvoda
  2. helyezett: Óbudai Meseerdő Óvoda, Váradi utca
  3. helyezett: Ágoston Művészeti Óvoda

A díjazott általános iskolák:

  1. helyezett : Dr. Béres József Általános Iskola
  2. helyezett: Budapest III. Kerületi Krúdy Gyula Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 4. a osztálya
  3. helyezett: Budapest III. Kerületi Csalogány Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Kollégium és Gyermekotthon

Továbbá különdíjat kapott az Óbudai Vackor Óvoda Mókus Tagóvodája.

Az első helyezettek mindkét kategóriában 20 ezer forintos Decathlon vásárlási utalványt, oklevelet és szaloncukrot kaptak, a második helyezettek  15 ezer, a harmadik helyezettek pedig 10 ezer forintos Decathlon vásárlási utalvánnyal, oklevéllel és szaloncukorral lettek gazdagabbak.

A különdíj szintén egy 10 ezer forintos Decathlon vásárlási utalvány és szaloncukor volt. Emellett valamennyi résztvevő emléklapot, szaloncukrot és karácsonyi porcelán tálat kapott.

Gratulálunk minden résztvevőnek, és köszönjük, hogy hozzájárultak egy-egy óbudai család karácsonyának szebbé tételéhez!

A feldíszített karácsonyfákat ugyanis az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ segítségével a kerületi rászoruló családoknak juttatja el az önkormányzat.

Karácsonyfa-díszítő verseny díjátadó

Karácsonyfa-díszítő verseny díjátadó

Kerényi-Nagy Viktor főkertész zsűriz

Kisné Balázs Enikő zsűriz

Feldíszített karácsonyfák

Karácsonyfadísz

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság