Felmérés: a zöld területeket szeretik a legjobban Óbuda-Békásmegyerben az itt élők

Hírek Zöld iroda
Közzétéve:

A Miutcank.hu felmérést készített arról, hogy miért szeretnek Óbuda-Békásmegyeren lakni a harmadik kerületiek. A legklímabarátabb kerület önkormányzataként számunkra külön öröm, hogy a válaszadók nagy része (73 százalék) a parkokat és zöld területeket emelte ki a kerület előnyeként.

A kutatás szerint a harmadik kerületiek elsősorban a zöld, természetközeli területek miatt szeretnek Óbuda-Békásmegyeren élni, a válaszadóknak csaknem fele pedig a közlekedést is előnyösnek tekinti.

A kitöltők több mint fele (52,1 százalék) már 20 éve a kerületben él. Korosztály szerint a legnagyobb korcsoport a válaszadók között a 40 és 49 év közöttieké volt, akik 31 százalékot tettek ki az összes megkérdezettből, a második legnagyobb korcsoport pedig 23 százalékkal az 50 és 64 év közöttieké.

Önkormányzatunk projektjei közül a legtöbben a Római-parti Plázsról hallottak, amely terveink szerint idén is Budapest egyetlen ingyenes Duna-menti fürdőhelyeként fogja várni a strandolókat. A második helyre a Pünkösdfürdő park és Közösségi Költségvetésünk került elterjedtség szempontjából. A Pünkösdfürdő Park tavaly ősszel Európa Zöld Városa nemzeti díjat nyert, az egyedülállóan biodiverz és multifunkciós ökoparkot 2022 márciusában adtuk át, az átadásról készült videónkat ezen a linken tekinthetik meg.

Közösségi Költségvetésünknek köszönhetően rengeteg fejlesztés valósult meg az elmúlt években a lakosság ötletei nyomán. Csak pár példa a sok közül: létrehoztuk a főváros első ingyenes sószobáját Csillaghegyen, megújult az Andor Ilona Ének-Zenei Általános és Alapfokú Művészeti Iskola környéke, valamint napelemet, modern konyhát és saját sószobát is kapott a Solymár utcai bölcsőde és óvoda. Az idei Közösségi Költségvetésen már csak egy nap maradt szavazni a projektekre, ezt online, illetve személyesen is megtehetik a harmadik kerületiek a következő helyszíneken:

  • az Esernyős kávézóban,
  • Óbuda-Békásmegyer Polgármesteri Hivatal portáján és ügyfélszolgálati irodájában,
  • az ÓSZSZI idősklubjaiban,
  • az óbudai óvodákban és bölcsődékben.

Köszönjük mindenkinek, aki részt vett a felmérésen, számunkra a harmadik kerületiek elégedettsége és komfortérzete az első, ezért is tekintjük fontos visszajelzésnek az eredményeket.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

Hazatért a Madonna Óbudára

Hírek
Közzétéve:

Rektorváltás az IBS-en

Hírek
Közzétéve:

Együtt emlékeztünk a katyńi áldozatokra – Főhajtás a szovjet önkényuralom lengyel mártírjainak emléke előtt