Gasztrofotó-kiállítás, borkóstolás, irodalmi találkozás – Az óbudai Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum őszi programjai

Hírek
Közzétéve:

Időszaki kiállítások – Fotók az asztal körül

Utazás, vendéglőzés pandémia idején

A Tourism is our passion fotókiállítás az azonos című pályázatra érkezett legjobb képekből készült tárlat, melynek utolsó helyszíne a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum (1036 Korona tér 1.). A fotópályázatra beérkezett képek kordokumentumként ugyanakkor érzékenyen mutatják be a járvány és a korlátozások sújtotta turizmus és vendéglátás helyzetét.

A kiállítás szeptember 19-ig látható.

 

Patyi fotóstúdió gasztrofotó-kiállítása

A Patyi Fotóstúdió alkotóinak neve elválaszthatatlan a gasztrofotó világától. Patyi Árpád számos szakácskönyv társszerzője volt Korpádi Péter foodstylisttal. Árpád egy személyben mester is, mert lánya, Patyi Szidi a tanítványa, mára már önállóan dolgozik, Árpád pedig az ő alkotótársává vált.

A tárlat a Budapest FotóFesztivál keretében jött létre, meghosszabbítva október 17-ig.

Programok – Borok, beszélgetések

 

Irodalmi randevú Grecsó Krisztiánnal

A Krúdy Irodalmi Szalon könyvek, írók, költők, zenészek kedvelt helye. Az irodalmi találkozókon Vecsei H. Miklós beszélget vendégeivel. A beszélgetőpartner ezúttal Grecsó Krisztián. A zenét Platon Karataev – Balla Gergő szolgáltatja. A beszélgetés után dedikálásra is van lehetőség.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az info@osszefogasobudaert.hu e-mail-címen lehet.

Szeptember 12., vasárnap. 15 óra

 

Borvirág Borklub – „Bacchus tölt poharat…”

A múzeumba várják havonta egy alkalommal a bort kedvelő és élményre szomjazó látogatókat. Az esték során egy-egy pincészet mutatkozik be. A vendégek bepillanthatnak a műhelytitkokba, megkóstolhatják a borokat, amelyeket maga a borász mutat be.

A szeptember 28., kedd 19 órakor kezdődő alkalmon a meghívott vendég a Joós Pince Somlóról, házigazda a Borvirág Zenekar.

Regisztráció szükséges: bacchus.studio@gmail.com; +36 30 954 9147

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság