Gyermeket egyedül nevelők támogatása

Hírek Aktuális ügyek Kiemelt hírek
Közzétéve:

Új támogatási formát vezet be Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat: 2023-ban vásárlási utalványt adunk a gyermeket egyedül nevelő III. kerületieknek. Célunk, hogy a magas infláció és az elszabadult élelmiszerárak mellett kézzel fogható segítséget nyújtsunk a számukra.

A vásárlási utalvány értéke egy gyermek esetén 10 ezer, két gyermek esetén 15 ezer, három vagy több gyermek esetén 20 ezer Ft, melyet a Békásmegyeri Piacon és szerződés alapján más, III. kerületi piaci elfogadóhelyen lehet majd felhasználni. (Az érvényes elfogadóhelyekről a Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján, az obuda.hu-n és az Óbuda Újságban adunk majd tájékoztatást.)

A vásárlási utalványra jogosult az a természetes személy, aki egyedülállóként jogosult családi pótlékra és Óbuda-Békásmegyer területén lakik vagy bejelentett tartózkodási hellyel rendelkezik.

Igénylésüket előzetesen leadhatják az alábbi űrlap kitöltésével, így az átvételkor az ügyintézési idő nagy mértékben csökkenthető:

Aki nem rendelkezik internet eléréssel, az igénylést személyesen is benyújthatja a Szociális Ügyfélszolgálaton ügyfélfogadási időben. (Fő tér 2. földszint)

Az utalványokat 2023. december 4-e és 7-e között lehet személyesen átvenni. Az igénylést benyújtókat levélben is értesítjük az átvétel pontos helyéről, idejéről és az átvétellel kapcsolatos tudnivalókról.

Átvételkor a jogosultság igazolására lesz szükség, ehhez személyi igazolványt, lakcímkártyát és a családi pótlék megállapításáról szóló határozatot vagy a kifizetését igazoló számlakivonatot vagy a postai kifizetési szelvényt kérjük bemutatni.

Az átvételkor a jogosultság igazolásával előzetes igénylés benyújtása nélkül is lesz lehetőség az utalványt átvenni, ebben az esetben azonban hosszabb ügyintézési időre kell számítani a helyszínen.

A Magyar Államkincstártól a vonatkozó szabályoknak megfelelően a III. kerületben élő, gyermeket egyedül nevelők kiértesítéséhez szükséges adatokat kikértük, és bízunk benne, hogy azt az Önkormányzat rendelkezésére fogják bocsájtani.  

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság