Március 25. A Föld órája – Önkormányzatunk csatlakozik az akcióhoz

Hírek Zöld iroda
Közzétéve:

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat mint a főváros legklímabarátabb kerülete évről évre csatlakozik a kezdeményezéshez. Kifejezzük támogatásunkat a természeti értékeink megóvása érdekében, ezért a Föld órája idejére, azaz 20 óra 30 perctől egy órára lekapcsoljuk a Városháza díszkivilágítását.

A Föld órája nemzetközi kezdeményezés azzal a céllal jött létre, hogy egyéni felelősségünket felismerve közösen tegyünk lépéseket a fenntartható életmód felé. Ennek egyik jelképes cselekedete, hogy ezen a napon oly módon csökkentsük az ökológiai lábnyomunkat, hogy este egy órára lekapcsoljuk a villanyt.

E szimbolikus cselekedet mellett, természetesen, sokkal többet kell tennünk mindannyiunknak egyénileg és közösségileg egyaránt, hogy biztosíthassuk a fenntartható fejlődést itt helyben, a kerületben is. Mégis azzal, hogy ha ma mindannyian le- és kikapcsoljuk ‒ nem létfontosságú ‒elektromos berendezéseinket egy órára, emlékeztetjük magunkat, hogy a bolygónk egészségének fenntartása és a cselekvés az éghajlatváltozás mérséklésére közös ügyünk.

Közös ügyünk és közös felelősségünk, hogy a gyermekeinkre olyan környezetet hagyjunk, amely élhető számukra. És ezért minden egyes napon tennünk kell.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek Aktuális
Közzétéve:

Kedvezményes tavaszi alma- és mézvásár

Hírek
Közzétéve:

A világ legóbudaibb szeglete – Miben első a harmadik?

Hírek Zöld iroda
Közzétéve:

Nyertes pályázóink átvették a madáreleséget