Lezárják az autósforgalom előtt a Kórház utcai átjárót

Hírek
Közzétéve:
Kórház utca térkép
A Kórház utca Szentendrei út és Miklós utca közötti szakaszát április 10-től lezárják a közúti forgalom elől

Az elmúlt évben az Önkormányzathoz számos panasz érkezett, hogy a Kórház utca azon szakaszán, amely a Szentendrei úttal köti össze a Miklós utcát, az autósok rendszeresen figyelmen kívül hagyják a közlekedési szabályokat (KRESZ). A balesetveszélyes útszakaszon gépkocsival haladók sokszor nem vették figyelembe a keresztező gyalogos forgalmat, illetve a kötelező haladási irányt megszegve kanyarodtak balra a Miklós utcára.

A balra kanyarodás azért nem volt engedélyezve itt, mert a balról (A Miklós utca felől) érkezők is gyakran, szabályt sértve, nem adták meg a „jobbkezet”, illetve, ha meg is adták, a Szentendrei út felől éles kanyarral lehetett csak (szabálytalanul) balra befordulni. Az ilyen helyzetekben a gyalogosok különös veszélynek vannak kitéve, de a szabályosan közlekedő autósok vagy kerékpárosok is ütközésveszélyes helyzetekbe kerülhettek. A feltárt szabálytalankodások száma az elmúlt fél évben 62 volt.

Az Önkormányzat a szabálytalankodók magas arányára és a lakossági panaszokra tekintettel úgy döntött, hogy büntetés kiszabása helyett, inkább tiszta helyzetet teremtve szavatolja a gyalogosok és a járművel szabályosan közlekedők biztonságát. A Kórház utca Szentendrei út és Miklós utca közötti szakasza április 10-től lezárásara kerül a közúti forgalom elől, és megkezdődnek a sétálóutcává alakítás munkálatai. Ennek során kijavítják a hibás, sérült burkolatot, elbontják a romos állapotú pergolát és újat építenek helyette. A fák körüli szegélyeket, és a növénykazettákat is javítják, szükség esetén cserélik, a fölöslegessé vált pollereket elbontják. Az Önkormányzat Városüzemeltetési Főosztálya új szemetes edények kihelyezéséről és a közvilágítási lámpák átfestésééről is gondoskodik.

Jelenleg tájékoztató táblák figyelmeztetnek a hétfőtől esedékes új forgalmi rendről, a napokban kihelyezik azonban az ideiglenes forgalomtechnikai előírásnak megfelelően a KRESZ táblákat is. A munkálatok befejeztével a szakasz kizárólag a gyalogos forgalom előtt lesz megnyitva, a terület sétálóutca lesz.

Az autóval közlekedők a továbbiakban a Miklós utcánál, a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság épülete előtt tudnak a Szentendrei útról bekanyarodni.

IMG_3467

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság