Általános iskolák: beíratás április 8-9.

Hírek
Közzétéve:

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ tájékoztatása szerint a 03-as tankerület fenntartásában működő (azaz a kerületi, állami fenntartású) általános iskolákba a 2013/2014. tanévre április 8-án és 9-én, 8 és 18 óra között lehet beíratni a tanköteles gyermekeket.

Az első évfolyamra történő beiratkozáskor be kell mutatni a gyermek lakcímkártyáját igazoló hatósági igazolványt, a médiában megjelent téves tájékoztatással szemben azonban személyi igazolvány nem szükséges ehhez. (Erre a szaktárca rendelete alapján készült tájékoztató figyelmeztet.) A lakcímkártya önmagában elegendő a gyermek hiteles azonosítására, ugyanakkor az iskolák kérhetik a gyermek születési anyakönyvi kivonatát is, ez nem jogellenes.

Az iskolaérettség igazolásához szükség van még óvodai szakvéleményre vagy a nevelési tanácsadó szakértői véleményére, illetve sajátos nevelési igényű gyermekek esetében a Szakértői Bizottság szakvéleményére.

A felvételről első fokon az iskola igazgatója dönt, elutasítás esetén a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ 03 Tankerületének igazgatójához lehet fordulni felülbírálati kérelemmel.

A tankerülethez tartozó iskolák utcajegyzéke (körzete) az Iránytű című kiadványban, az óvodákban, az általános iskolákban valamint honlapunkon található.

A tankötelezettséggel kapcsolatos szabályokról a szaktárca tájékoztatójából lehet részletesen tájékozódni.

Tájékoztatásért, segítségért a tankerület munkatársaihoz is lehet fordulni az alábbi címen és telefonszámokon:

KIK 03 tankerület 1033 Budapest, Fő tér 1., tel.: 4378-868; 4378-896

Az iskolaválasztást hagyományosan rendezvényekkel, kiadványokkal segítik az intézmények és az önkormányzat. Az iskolák nyílt napokon fogadják a gyerekeket és szülőket, amelyeken közvetlen tapasztalatokat lehet szerezni az intézményekről, a tankerület az Iránytű című összeállításban gyűjtötte össze az iskolákról szóló részletes információkat.

A Pedagógiai Szolgáltató Intézet az iskolaválasztás időszakában évek óta meghirdeti Sulibörze elnevezésű rendezvényét, melyen az iskolák egy helyen mutatkozhatnak be a szülőknek. Az idei börzén 11 intézmény vett részt, az érdeklődők száma pedig megközelítette a kétszázat.

Börze k3 Börze k4Börze k2Börze k1

 

 

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság