Ifjúsági önkormányzat, nyári diákmunka, továbbtanulási támogatás a kerületben – Augusztus 12. a fiatalok nemzetközi napja

Hírek
Közzétéve:

A világ olyanná alakul, amilyenné a fiatalságot nevelik.” Jókai Mór bölcs gondolata figyelmeztet felelősségünkre az utánunk jövő nemzedékek támogatásában, közös jövőnk alakításában. A nemzetközi nap alkalmából arra gyűjtöttünk példákat, hogy mi itt, Óbuda-Békásmegyeren mit teszünk, mit tehetünk ifjúságunk jóléte érdekében.

Az Egyesült Nemzetek Szervezetének közgyűlése 1999-ben augusztus 12-ét a fiatalok nemzetközi napjának nevezte ki. Az ünnep célja, hogy ifjú társaink kapjanak egy olyan napot, amikor felhívjuk a figyelmet a társadalomban elfoglalt szerepükre, jogaikra és nyíltan beszélünk nehézségeikről, amelyekkel a napjainkban találkoznak.

Ifjúsági érdekképviselet kerületünkben

Óbuda-Békásmegyer Ifjúsági Önkormányzat (ÓBIÖK) azzal a céllal alakult meg, hogy lehetőséget biztosítson a kerületben élő fiatalok számára a közösségi szerepvállalásra és helyi szintű érdekképviseletükre. Olyan fiatalok lettek az ÓBIÖK tagjai, akik elkötelezettnek érzik magukat a kerület ifjúsági életének szervezésében és tenni szeretnének a közösségükért.

E sok színű munka támogatására Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat többek között életre hívott egy ifjúsági honlapot. Azért alkottuk meg ezt a felületet, hogy legyen egy olyan online tér, amely a kerületi fiatalokról, a kerületi fiataloknak szól – és nem utolsósorban velük készül, jó szívvel ajánljuk, kapcsolódjanak, kapcsolódjatok be a közös munkába!

Ismerős arcok diákmunkatársaink között

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat – hagyományainkhoz híven – az idei esztendőben is csatlakozott a „Nyári diákmunka 2023.” elnevezésű munkaerő-piaci programhoz, segítve ezzel a 16-25 év közötti, nappali tagozatos diákok nyári foglalkoztatását. Köszönjük, hogy ilyen sokan jelentkeztek, és csatlakoztak hozzánk.

A Nyári diákmunka 2023 program a Gazdaságfejlesztési Minisztérium koordinálása mellett, a Budapest Főváros Kormányhivatala Foglalkoztatási Főosztálya és a Kerületi Hivatalok Foglalkoztatási Osztálya megvalósításával indult. Örülünk, hogy ilyen sok diák szeretne nálunk munkatapasztalatokat szerezni, és jóleső érzés látni ismerős arcokat, olyan fiatalokét, akik ismét a velünk közös munka mellett döntöttek.

Még lehet jelentkezni továbbtanulási támogatásunkra

Önkormányzatunk számára kiemelten fontos, hogy a harmadik kerületi fiatalok minden segítséget megkapjanak a továbbtanuláshoz, ezért hirdettük meg idén is az Óbudai Továbbtanulási Támogatás pályázatot. Az Óbudai Továbbtanulási Támogatás pályázata azoknak az óbuda-békásmegyeri fiataloknak szól, akik a 2023/2024-es tanév első félévében felsőoktatásban tanulnak, a részletek itt olvashatók.

A pályázatot 2023. augusztus 15-ig lehet benyújtani.

Bízunk benne, hogy támogatásunkkal könnyebbé tesszük az óbuda-békásmegyeri fiatalok felsőoktatásban való részvételét és sikerekben gazdag tanévet kívánunk minden harmadik kerületi diáknak!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

Nagy hanghatással járó filmforgatás-teszt lesz a K-hídnál!

Hírek
Közzétéve:

Hazatért a Madonna Óbudára

Hírek
Közzétéve:

Szűrés és tanácsadás a vese világnapja alkalmából a Budapesti Szent Margit Kórházban