Ingyenes jogsegély a bántalmazást elszenvedettek részére, október 26-án

Hírek
Közzétéve:

Mint minden hónapban, októberben is lesz ingyenes jogsegély kerületünk azon lakói számára, akik bántalmazást éltek meg, erőszak áldozatai lettek és jogi segítségre szorulnak. Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Áldozatsegítő Programjának ingyenes szolgáltatása a NANE, illetőleg a Patent Egyesület szakmai segítsége és tanácsadása mellett valósul meg.

Az Áldozatsegítő Program vezetője, Turgonyi Dániel alpolgármester által a két neves jogvédő egyesülettel aláírt, hosszú távú együttműködést célzó szerződés elsődlegesen a kerületi áldozatvédelem hatékonyabb működésének előmozdítására fókuszál, de kiemelt fontossággal kezeli a bántalmazottak segítését is.

A minden hónap utolsó csütörtökjén ingyenesen igénybe vehető jogsegély szolgáltatás legközelebbi időpontja 2023. október 26, 15:30–17:30, helyszíne pedig az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ Váradi u. 9-11. szám alatti telephelye.

A jelentkezőket és az érkezőket a meghirdetett időintervallumon belül megközelítőleg félóránként osztják be a szakemberek.

Az év hátralévő részében az alábbi időpontokban és helyszíneken érhető el a szolgáltatás:

november 30.: 15:30-17:30, Víziorgona u. 10.

december 21.: 15:30-17:30, Váradi u. 9–11.

Forduljanak a Patent Egyesület jogászaihoz, tapasztalt szakembereihez bizalommal.

Kiknek szól a szolgáltatás?

Alapvetően felnőtt által elkövetett erőszak áldozatává vált nőknek és gyerekeknek, ennek bármely jogi vetületével kapcsolatban, így elsősorban polgári és büntetőjogi ügyekben, gyámhatósági eljárásban, távoltartással, kapcsolattartásra vonatkozó határozat végrehajtása iránti nem peres eljárásban érintett ügyfelek jelentkezését várjuk.

Jelentkezés:

Az előzetes regisztráció nem feltétel, az érkezőket jelentkezés nélkül is fogadják, azonban a regisztráltak előnyt élveznek, így előfordulhat, hogy várakozni kell. Szíves megértésüket és türelmüket köszönjük.

Jelentkezni e-mailen lehet az alábbi címen:

info@patent.org.hu

A kezdeményezést azért hívtuk életre, hogy a párkapcsolati és a családon belüli erőszak áldozatai minél gyorsabb és szakszerűbb támogatásban részesüljenek, azoknak pedig, akik az áldozatokkal kapcsolatba kerülnek, minél naprakészebb és szélesebb körű ismereteik legyenek, hogy a segítségnyújtás a lehető leghatékonyabb legyen.

 

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Áldozatsegítő Programjáról bővebben ITT tudnak olvasni.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság