Ingyenes jogsegély az Áldozatsegítő Program keretében augusztus 31-én

Hírek Kiemelt hírek
Közzétéve:

Ebben a hónapban sem maradnak ingyenes jogsegély nélkül kerületünk azon lakói, akik bántalmazást éltek meg, erőszak áldozatai lettek. Az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Áldozatsegítő Programjának keretében nyújtott szolgáltatás ezúttal a hónap utolsó napján vehető igénybe.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a NANE, valamint a Patent Egyesület szakmai segítsége és tanácsadása mellett megvalósuló jogsegély nagy segítséget nyújthat a bántalmazottaknak, ekképpen pedig szerves része a Turgonyi Dániel alpolgármester által vezetett Áldozatsegítő Programnak. Az említett szakmai szervezetekkel való hosszú távú partneri együttműködés célja a kerületi áldozatvédelem hatékonyabb működése.

A minden hónap utolsó csütörtökjén ingyenesen igénybe vehető jogsegély szolgáltatás legközelebbi időpontja 2023. augusztus 31, 15:30–17:30, helyszíne pedig az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ Váradi u. 9–11.szám alatti telephelye.

A jelentkezőket és az érkezőket a meghirdetett időintervallumon belül megközelítőleg félóránként osztják be a szakemberek.

Az év hátralévő részében az alábbi időpontokban és helyszíneken érhető el a szolgáltatás:

szeptember 28.: 15:30-17:30, Víziorgona u. 10.

október 26.: 15:30-17:30, Váradi u. 9–11.

november 30.: 15:30-17:30, Víziorgona u. 10.

december 21.: 15:30-17:30, Váradi u. 9–11.

Forduljanak a Patent Egyesület jogászaihoz, tapasztalt szakembereihez bizalommal.

 

Kiknek szól a szolgáltatás?

Alapvetően felnőtt által elkövetett erőszak áldozatává vált nőknek és gyerekeknek, ennek bármely jogi vetületével kapcsolatban, így elsősorban polgári és büntetőjogi ügyekben, gyámhatósági eljárásban, távoltartással, kapcsolattartásra vonatkozó határozat végrehajtása iránti nem peres eljárásban érintett ügyfelek jelentkezését várjuk.

Jelentkezés:

Az előzetes regisztráció nem feltétel, az érkezőket jelentkezés nélkül is fogadják, azonban a regisztráltak előnyt élveznek, így előfordulhat, hogy várakozni kell. Szíves megértésüket és türelmüket köszönjük.

 

Jelentkezni e-mailen lehet az alábbi címen:

info@patent.org.hu

A kezdeményezést azért hívtuk életre, hogy a párkapcsolati és a családon belüli erőszak áldozatai minél gyorsabb és szakszerűbb támogatásban részesüljenek, azoknak pedig, akik az áldozatokkal kapcsolatba kerülnek, minél naprakészebb és szélesebb körű ismereteik legyenek, hogy a segítségnyújtás a lehető leghatékonyabb legyen.

 

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Áldozatsegítő Programjáról bővebben ITT tudnak olvasni.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság