Ingyenes jogsegély, szűrőprogramok, táborázási támogatás a kerületben ‒ Május 5. az esélyegyenlőség napja

Hírek
Közzétéve:

Az esélyegyenlőség napja jó alkalom arra, hogy számvetést készítsünk, mit értünk el a hátrányok enyhítése területén. Arra gyűjtöttünk példákat, hogy Önkormányzatunk milyen megvalósuló törekvésekkel igyekszik segíteni az esélyek egyenlővé tételét a kerületben.

Számos törvény, rendelet írja elő a sérülékeny csoportok tagjainak védelmét, ám a szándéktól és a leírt szótól a valódi esélyegyenlőség megvalósulásig olykor hosszú út vezet. A május 5-i esélyegyenlőség nap alkalmából a megvalósult és a tervezett, esélyeket teremtő és javító önkormányzati kezdeményezésekből gyűjtöttünk példákat Óbuda-Békásmegyeren.

Az egészségügyi szűrőprogramok szerepe óriási az egészségmegőrzésben, a betegségek megelőzésében és korai felismerésükben. Így gondoskodunk róla, hogy a kerületi ingyenes egészségnapokon a szűrővizsgálatok lehetősége és az e köré szervezett programok, események a hátrányos helyzetű kerületi lakók számára is elérhetőek legyenek, és minél többen tudjanak azokról, illetve látogassák meg azokat.

A szünidei táborokban részvételi lehetőséget biztosítunk a hátrányos helyzetű családokból érkező harmadik kerületi gyermekek és fiatalok számára is. Emellett a kerületi nyugdíjas társaink kedvezményes balatoni nyaralását szintén támogatja Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat.

A nemrégiben elindított áldozatsegítő programunk a párkapcsolati erőszak és bántalmazás érintettjeinek nyújt támogatást. A szakmai fórumok mellett ingyenes jogsegély-szolgáltatás segíti az áldozatokat.

A gyermekjogok védelme szintén kiemelt fontosságú Önkormányzatunk számára. A Hintalovon Gyermekjogi Alapítvánnyal közös ingyenes tanácsadásunkra és jogsegélyünkre rendszeresen várjuk az érdeklődőket.

Számos intézményünk, köztük az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ, valamint az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ szintén segítő, támogató hivatást tölt be.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság