Július 27-én ingyenes jogsegély az Áldozatsegítő Program keretében

Hírek
Közzétéve:

Ahogy az idei esztendőben már megszokhattuk, júliusban is a hónap utolsó csütörtökjén kaphatnak ingyenes jogsegélyt kerületünk azon lakói, akik bántalmazást éltek meg, erőszak áldozatai lettek.

Az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Áldozatsegítő Programjának keretében nyújtott szolgáltatás a NANE, valamint a Patent Egyesület szakmai segítsége és tanácsadása mellett valósul meg, a felek között fennálló hosszú távú megállapodás értelmében. A Turgonyi Dániel alpolgármester által aláírt szerződés célja a kerületi áldozatvédelem hatékonyabb működése, és a bántalmazottak segítése.

A minden hónap utolsó csütörtökjén ingyenesen igénybe vehető jogsegély szolgáltatás legközelebbi időpontja 2023. július 27, 9:00-11:00, helyszíne pedig az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ Víziorgona u. 10. szám alatti telephelye.

A jelentkezőket és az érkezőket a meghirdetett időintervallumon belül megközelítőleg félóránként osztják be a szakemberek.

Az év hátralévő részében az alábbi időpontokban és helyszíneken érhető el a szolgáltatás:

augusztus 31.: 15:30-17:30, Váradi u. 9–11.

szeptember 28.: 15:30-17:30, Víziorgona u. 10.

október 26.: 15:30-17:30, Váradi u. 9–11.

november 30.: 15:30-17:30, Víziorgona u. 10.

december 21.: 15:30-17:30, Váradi u. 9–11.

Forduljanak a Patent Egyesület jogászaihoz, tapasztalt szakembereihez bizalommal.

Kiknek szól a szolgáltatás?

Alapvetően felnőtt által elkövetett erőszak áldozatává vált nőknek és gyerekeknek, ennek bármely jogi vetületével kapcsolatban, így elsősorban polgári és büntetőjogi ügyekben, gyámhatósági eljárásban, távoltartással, kapcsolattartásra vonatkozó határozat végrehajtása iránti nem peres eljárásban érintett ügyfelek jelentkezését várjuk.

Jelentkezés:

Az előzetes regisztráció nem feltétel, az érkezőket jelentkezés nélkül is fogadják, azonban a regisztráltak előnyt élveznek, így előfordulhat, hogy várakozni kell. Szíves megértésüket és türelmüket köszönjük.

Jelentkezni e-mailen lehet az alábbi címen:

info@patent.org.hu

A kezdeményezést azért hívtuk életre, hogy a párkapcsolati és a családon belüli erőszak áldozatai minél gyorsabb és szakszerűbb támogatásban részesüljenek, azoknak pedig, akik az áldozatokkal kapcsolatba kerülnek, minél naprakészebb és szélesebb körű ismereteik legyenek, hogy a segítségnyújtás a lehető leghatékonyabb legyen.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Áldozatsegítő Programjáról bővebben ITT tudnak olvasni.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság