Kiss László a strandfelújításról: Akkor kaptunk ilyen jó árajánlatot, amikor az építőipar éppen az összeomlás szélén állt

Hírek
Közzétéve:

Száz-kétszázmillió forinttal is többe kerülhetett volna három évvel ezelőtt a Laborc utcai strand felújítása, de nagyon kedvező árajánlatot kapott a kerület – erről beszélt az ATV Start péntek reggeli műsorában Óbuda-Békásmegyer polgármestere.

„Egy olyan piaci résben sikerült árajánlatot kapnunk a strand felújítására, amikor a magyar építőipar éppen az összeomlás szélén állt. Úgy tűnik, a vállalkozók aláígértek a piachoz képest, három évvel ezelőtt még ugyanez a projekt 550-650 millió forintba is kerülhetett volna” – fogalmazott az ATV Startban dr. Kiss László polgármester, aki beszámolt arról, hogy hosszú évek után a napokban gőzerővel megindult a fürdő szinte teljes körű megújítása. Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata önerőből, állami segítség nélkül valósítja ezt meg, végül 450 millió forint értékben.

A polgármester elmondta: 2019-ben használhatatlan állapotban vette át a kerület a Laborc utcai komplexumot, a medence betonja teljesen megtört, de a strandvíz hűtésével, a víz forgatásával is gondok voltak, a vegyszer adagolását is kézzel végezték. „Elképesztő, hogy ez így történt. Őszintén szólva meg vagyok lepve, hogy 2019-ben bárki is engedte ezt a strandot megnyitni és gyermekeket engedett oda, miközben fizikai értelemben működésképtelen volt az egész” – fogalmazott.

Dr. Kiss László bízik a gyors munkában, de jelezte, nagyon átfogó átalakításokról van szó, hiszen nem csak új vizesblokkot, új öltözőket telepítenek, de alternatív energiaforrásokra épülő modern rendszert is kiépítenek.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság