Közösségi Költségvetés 2024 – Megvannak az idei eredmények!

Hírek
Közzétéve:

Idén ötödik alkalommal került megrendezésre a harmadik kerületben a Közösségi Költségvetés, amelynek szavazási szakaszában, május 1. és június 1. között az itt lakók minden korábbinál nagyobb számban voksoltak a számukra legszimpatikusabb, Óbuda-Békásmegyert érintő fejlesztési javaslatokra.

Az akkoriban még országszerte úttörő kezdeményezésnek számító programmal először 2020-ban találkozhattak kerületünk lakói, akik hamar megbarátkoztak a Közösségi Költségvetés intézményével. Mi több, meg is szerették azt, amit nem csupán az évről évre emelkedő, mára már nemzetközi összehasonlításban is számottevőnek tekinthető részvételi arányok bizonyítanak, hanem az is, hogy az idei kerületi konzultációban az itt lakók a program keretösszegének megemelése mellett álltak ki.

Persze, tulajdonképpen nincs min csodálkozni ezen, hiszen a Közösségi Költségvetés elsődleges célja, hogy összehozza az adott területen élőket, és érdekeltté tegye őket környezetük szépítésében, fejlesztésében. Márpedig Óbuda-Békásmegyer lakói méltán híresek lokálpatriotizmusukról, ráadásul – az elmúlt évek tapasztalatai szerint – kifejezetten jó néven veszik, hogy az Önkormányzat partnerként kezeli őket, és odafigyel véleményükre az életük minőségét befolyásoló kérdésekben.

Ami a számokat illeti, a Közösségi Költségvetés idei, immáron ötödik szavazásán mind a papíron beküldött, mind az online beérkezett szavazatok száma jelentős növekedést mutatott, összességében több, mint másfélszer annyi voks érkezett, mint a korábban csúcsot jelentő 2023-as évben. Több körzetben is kiélezett küzdelemben dőlt el, melyik fejlesztések kapnak zöld utat a közösségtől – lássuk tehát, az Önök szavazatai alapján mely projektek részesülhetnek a Közösségi Költségvetés 2024 körzetenként 10, összesen pedig 100 millió forintos keretéből:

  • 1. körzet: Közösségi Kert kialakítása a Doberdó úti, használaton kívüli, önkormányzati tulajdonú hobbitelken
  • 2. körzet: Zöldterület-fejlesztés a Kerék Általános Iskola és Gimnázium melletti területen
  • 3. körzet: Udvarfejlesztés a Mókus Bölcsődében
  • 4. körzet: A napvédelem megoldása és ivókút telepítése a Búza utcai játszótéren
  • 5. körzet: Udvar fejlesztése a Pitypang Óvoda Gyöngyforrás Tagóvodájában (Dósa utca)
  • 6. körzet: A Reménység utcai játszótér fejlesztése
  • 7. körzet: A Tímár utca zöldítése, a Pacsirtamező utca és Szőlő utca közé eső szakaszon
  • 8. körzet: Kutyaillemhelyek létrehozása
  • 9. körzet: Közösségi sószoba kialakítása a Békásmegyeri Közösségi Házban
  • 10. körzet: Udvarfejlesztés a Medgyessy Bölcsődében

Gratulálunk az idei győzteseknek!

Az eredményhirdetést követően hamarosan kezdetét veszi a nyertes pályázatokkal kapcsolatos munka, melynek során az Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő munkatársai felmérik a helyszíneket, majd megkezdik a kivitelezéssel járó adminisztratív és operatív tevékenységeket.

Köszönjük javaslataikat, szavazataikat és azt, hogy tevékeny részvételükkel ismét jelezték: magukénak érzik a kerület szépülését. Várjuk Önöket jövőre is, a kerületi konzultáció eredményeként megemelt keretösszegű Közösségi Költségvetés 2025-ös kampányában!

A mi otthonunk, a mi döntésünk.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság