Madárbarát intézmény, kutyaterápiás foglalkozás – A Meseerdő és az Almáskert óvodákban jártunk

Hírek
Közzétéve:

Büszkék vagyunk arra, hogy Óbuda-Békásmegyer óvodái mindig is híresek voltak arról, hogy nem félnek a pedagógia új útjait kipróbálni, akár a nevelésről, akár pedagógusképzésről van szó. Az Óbudai Meseerdő Óvoda például két terápiás kutya bevonásával állatasszisztált foglalkozásokat szervez hétről hétre.

Jó látni, ahogyan a Meseerdő óvodásai alkalomról alkalomra várják vissza a kutyákat a foglalkozásokra.  A módszer a szülőket is megnyerte, hiszen látják, mennyi élmény és mennyi fejlődési lehetőség rejlik ezekben a találkozásokban. Így a Meseerdő munkatársai jelenleg is dolgoznak egy hasonló programon, amelyhez a jövőben minden kerületi intézmény csatlakozhat, és szeretnék az önkormányzat támogatását is megnyerni a kezdeményezéshez.

A Meseerdő óvoda más területeken is kezdeményező és közösségteremtő. Legutóbb például az intézmény apraja-nagyja az udvart, a kertet szépítette, takarított a Meseerdő mind az öt épülete körül. Az őszi nagytakarításba a lelkes szülők is bekapcsolódtak.

Az Óbudai Almáskert Óvoda szintén bizonyította, hogy nem csak a szavakban köteleződött el a zöldügyek mellett. A Madárbarát óvoda cím büszke viselője az intézmény.

Az Almáskert fő feladatának tekinti – az integráció, a mozgás és az anyanyelv mellett – a környezeti nevelést. Olyan érdekes, élményekben gazdag, boldog óvodai életet szeretnének biztosítani az óvodás gyerekek számára, amely lehetővé teszi a természet és a környezet tiszteletét, szépségeinek megismerését.

Bubival, a Meseerdő óvoda egyik terápiás kutyájával dr. Kiss László is gyorsan összebarátkozott

Az évszakokhoz kapcsolódó kézműveskedés mindig népszerű a gyerekek között

Közös játékra csábítanak a színes eszközök

Szülők, gyerekek és munkatársak együtt takarították, szépítették a kertet

Halasi Erika, az Óbudai Meseerdő Óvoda intézményvezetője szeretné, ha a többi kerületi intézmény is csatlakozna kezdeményezésükhöz

Az Óbudai Almáskert Óvoda csapata büszke a madárbarát óvoda címre

A környezeti nevelést egyik főfeladatának tekinti az Almáskert ovi

A megelevenedő mesék az anyanyelvi fejlődést is támogatják

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság