Megtartották a Közösségi Költségvetés 2024 első lakossági fórumát Békásmegyeren

Hírek
Közzétéve:

Február 1-én indult útjára a Közösségi Költségvetés idei kampánya. Annak érdekében, hogy minél több, minél reálisabb javaslat kerüljön majd a „zsűri”, azaz a III. kerületi lakosok elé, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat a korábbi években már bevált workshopok szervezésével támogatja az ötletgazdákat.

A Közösségi Költségvetés idei első lakossági fórumára a Békásmegyeri Közösségi Házban került sor, február 7-én. A nagy érdeklődés mellett lezajlott találkozón Ujfalvi István és Derda Ádám képviselők is részt vettek, így ők is be tudtak kapcsolódni az ötletelésbe, és az itt élőkkel együtt vitathatták meg a kerület szépítését célzó elképzeléseket.

A jelenlévők köszöntése után az Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő munkatársai ismertették a Transparency International Magyarország által bevezetett, külön erre a célra fejlesztett oktató kártyajáték szabályait. A játék célja, hogy a résztvevők minél több szempontot figyelembe véve tudjanak a megvalósíthatóság sokféle kritériumának is megfelelő fejlesztéseket javasolni.

A közös gondolkodás során a fórum résztvevői betekintést nyerhettek a Közösségi Költségvetés folyamataiba, áttekinthették azt az ötlettől a megvalósulásig, így aztán a nap végére jó néhány olyan elképzelés fogalmazódott meg, amely nem csupán hasznosnak, vagy újszerűnek tűnik, de jó eséllyel belefér a körzetenként tízmillió forintos keretösszegbe is.

S hogy mik voltak a legtöbbször elhangzó fejlesztései ötletek? Nos, legtöbben térfigyelő kamerák telepítését, sebességmérők kihelyezését, járdaépítést javasoltak, de napelemes közvilágítás, játszótér-, és zöldterület-fejlesztés is szerepelt a felvetések között.

Köszönjük mindenkinek, aki eljött, és megosztotta velünk értékes javaslatait, elképzeléseit, és várjuk Önöket a további lakossági fórumokon is, amelyek időpontjait ITT találhatják.

 

A javaslatokat április elsejéig várjuk, a szavazás pedig majd május elsején kezdődik.

Következő lakossági fórumunkat február 15-én, 17:00-19:00 tartjuk, az Óbudai Platán Könyvtárban.

Ne feledjék: a mi otthonunk, a mi döntésünk.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság