Megújult a Szellő utcai iskola udvara

Hírek
Közzétéve:

A hivatalosan Budapest III. kerületi Óvoda, Általános Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménynek hívott, de általunk Szellő utcai iskolának és óvodának nevezett helyen sajátos nevelési igényű gyerekek tanulnak a III. kerületből, illetve a környék agglomerációs településeiről. Százhárom gyermek tanul itt elsőtől a nyolcadikig 12 iskolai osztályban, valamint 2 óvodai csoportban, ezen kívül pedig kétszázharminc gyereket látnak el többségi integrációban, többségi óvodákban és iskolákban, utazó gyógypedagógiai hálózat keretében.

szellő utcai iskola udvar játszóeszköz
Fotó: Budapest III. kerületi Óvoda, Általános Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény

Míg az intézmény működtetője Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata, fenntartója pedig 2013-tól a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, Elek Zsuzsanna igazgatótól megtudtuk, hogy az iskola vezetői mindent megtesznek azért, hogy a szükséges fejlesztésekhez alapítványuk segítségével egyéb forrásokat is megszerezzenek. Így történt ez a legutóbbi fejlesztési elképzelésük esetében is, amikor azt vették a fejükbe, hogy 3,5 millió forintot gyűjtenek össze a több mint 40 éves iskolaudvar burkolatának felújítására, valamint néhány új játszótéri eszköz kihelyezésére.

Úgy kezdődött, hogy az intézmény elmúlt évben rendezett jótékonysági egészségnapja jó alkalomnak bizonyult arra, hogy elindítsák a gyűjtést az iskolaudvar felújítása érdekében. Ezt megelőzően természetesen felmérték, mekkora összegre lenne szükség a munkálatokhoz. A finanszírozáshoz szükséges összegből a nagyobbik részt, 2,5 millió forintot gyűjtött össze pályázatokból, cégek támogatásaiból az Óbuda Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány. A hiányzó 1 millió forintot vagyonkezelő szervezetén keresztül Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata adta, ezen felül pedig 1 millió forintot a játszótéri eszközökre is biztosított. Ezzel az együttműködéssel lehetővé vált a tanévkezdésre az új burkolattal ellátott udvar átadása.

szellő utcai iskola udvar burkolat
Fotó: Budapest III. kerületi Óvoda, Általános Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény

December első felében lett azonban teljes az iskola új udvara, amikor felszerelték a kivitelezők az új játszótéri eszközöket is, amelyek alatt biztonságos gumiburkolatot helyeznek el tavaszra.
B.Z.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság