Megújult az Óbudai Gyermekvilág Óvoda Kanóc Tagóvodájának udvara

Hírek
Közzétéve:

Kihúzták a talajt az óvodások talpa alól. Méghozzá szó szerint. Amikor megérkezünk a 2022-es Közösségi Költségvetés égisze alatt, az Óbudai Gyermekvilág Óvoda Kanóc Tagóvodában megvalósult nyertes pályázat átadására, éppen zsivajgó gyermekcsapat csimpaszkodik az udvarfejlesztés keretében frissen felállított mászókán.

„Nagyon nagy szükség volt már erre a fejlesztésre. Amióta néhány évvel ezelőtt elbontásra került a régi, rossz állapotú mászókánk, a gyerekek semmiféle függeszkedős játékot nem tudtak játszani. Pedig ennek a korosztálynak nagy szüksége van arra, hogy ne legyen a földre szögezve” – fejti ki Dr. Csányi-Vékesné Tóth Judit Rita, az óvoda vezetője. Az óvodapedagógus nagy lelkesedéssel mutatja a mindenféle kreatív ötlettel feldobott udvaron felállított többi új játékot is: a mérleghinta, az egyszerre többféle mozgáselem fejlesztésére kiválóan alkalmas „ügyességi pálya”, a hagyományos és a fészekhinta mind-mind a gyerekek nagy kedvenceivé váltak, gyakorlatilag megnyitásuk pillanatában.

Miközben – az óvodások kíváncsi pillantásaitól kísérve – a vadonatúj eszközök strapabírását vizsgáljuk Szkaliczki Tünde egyéni képviselővel, Dr. Kiss László polgármester is elégedetten tekint körbe a megújult oviudvaron, majd mosolyogva megjegyzi: „Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat büszke arra, hogy az itt lakókkal karöltve ilyen projektek megvalósításán dolgozhat”.

Mit lehet még ehhez hozzáfűzni? Talán csak annyit, hogy a múlt héten a Mosolygó Tagóvodában átadott sószoba és a Pitypang Művészeti Óvoda Czetz János utcai épületében kialakított fejlesztőszoba után a Kanóc utcai fejlesztés levezénylése is azt bizonyítja: a kerület legfiatalabb lakóinak jövője jó kezekben van.

Úgyhogy ezúton is köszönjük, hogy a tavalyi Közösségi Költségvetés során Önök is hozzájárultak szavazatukkal ahhoz, hogy ez a fejlesztés megvalósulhasson, egyben felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a Közösségi Költségvetés 2023-as szavazási szakasza május elsején veszi kezdetét. Tartsanak velünk idén is, támogassanak szavazatukkal egy-egy ilyen, ehhez hasonló fejlesztési javaslatot. Ne feledjék: a mi otthonunk, a mi döntésünk.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság