Óbuda-Békásmegyer a fenntartható fejlődésért – Fókuszban a biogazdálkodás

Hírek Zöld iroda
Közzétéve:

Az Interreg Közép-Európa – Városi Farm Program keretében harmadik alkalommal tartottunk tudásmegosztó rendezvényt az Esernyős Kávézóban. A program célja, hogy a környezettudatosság jegyében lehetőségeket teremtsen a regionális fejlesztési kérdések megoldásainak megosztására.

Székely Gyöngyvér, biogazdálkodási és biológiai növényvédelmi szaktanácsadó, a Biokiskert Kft. ügyvezető igazgatója a „Biogazdálkodás: első lépések”című előadását október 16-án tartotta meg. Az érdeklődők bő egy óra alatt átfogó képet kaptak a biogazdálkodás mibenlétéről, a biominősítés rendszerétől kezdve, a közösségi gazdálkodás buktatóin és az ökológiai egyensúly fontosságán keresztül a biológiai növényvédelemig. Szóba került a helyes növénytársítás kérdése, valamint elhangzottak olyan öntözési és komposztálási tippek is, amelyeket a résztvevők a mindennapokban felhasználhatnak.

A nyilvános és ingyenes eseményre nem csak csúcshegyiek regisztráltak, a város más részeiből is érkeztek olyanok, akik bővíteni szerették volna vegyszermentes kertművelésről az ismereteiket. Az előadás végén lehetőség adódott közvetlen kapcsolatfelvételre, konkrét kérdések megfogalmazására is, így a mindennapi problémákról szóló diskurzus még egy órán át folytatódott.

„Kertészkedés a természettel”

A  sorozat következő, negyedik előadása a „Kertészkedés a természettel” címet viseli, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várnak  november 7-én, kedden 17.30-19.00 között az Esernyős Kávézó Kamara termében. Dr. Gyulai Iván  előadása arra keresi majd a választ, hogyan lehetséges csak a természet erejére támaszkodva, a szokásos kerti munkák nélkül egészséges élelmiszer-alapanyagokat termelni. A résztvevők megismerhetik a komposzthagyó mélymulcs előnyeit és nehézségeit, az ökológiai önszabályozás mibenlétét és elősegítésének módszereit. Szó lesz a kártevők, gyomok és mindazok szerepéről, akiket károsnak és bosszantónak tartunk kertünkben.

Bővebb információ IDE kattintva érhető el.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság