Óbuda fája 2022 – Győztest hirdetünk

Közzétéve:

Idén is az volt a célunk, hogy felhívjuk a harmadik kerületben, a közvetlen környezetünkben lévő fákra, azok értékeire, védelmére, szerepére a figyelmet. (Éppen ezekben a napokban, amikor a legmagasabb fokú riasztás van érvényben a hőség miatt, a városokban, így kerületünkben is kiemelt jelentőséggel bírnak az árnyat adó fák.)

Óbuda-Békásmegyer tekintélyes zöldvagyonnal rendelkezik, a fák száma itt az egyik legmagasabb a fővárosban. A harmadik kerület zöldítése, fenntartható, klímatudatos működtetése, további fásítása az önkormányzat egyik legfontosabb törekvése – e célok azonban mit sem érnek az itt élők együttműködése, támogatása, közös akarata nélkül.

A szakmai zsűri döntését követően tíz fára lehetett szavazni.

A győztes pedig, amelynek ezúton is szívből gratulálunk, és amelyre mindannyian nagyon büszkék lehetünk:

Fegyverneki fehér eperfa (Morus alba ’Fegyvernekiana’)

A Zichy-kastély udvarában álló gyönyörű, fehér eperfa a szavazatok 27,6 százalékával nyerte a versenyt. Köszönjük a jelölését.

A második helyezett a voksok 23,1 százalékával az Óbudai utcai vadgesztenye lett (Aesculus hippocastanum), a harmadik pedig az Aquincum Hotel udvarában álló (tavasszal legendásan gyönyörű) japán díszcseresznye (Prunus serrulata).

Köszönjük, hogy ennyien részt vettek Óbuda fája megválasztásában 2022-ben is, és hálásak vagyunk a zsűri munkájáért is, a további részletekről pedig hamarosan hírt adunk. A győztes táblát nyer, diagnosztikai vizsgálatot és faápolási munkákat (a pontos részletekről hírt fogunk adni).

A tavalyi nyertesről ITT olvashatnak.

 

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Közzétéve:

Már csak egy hétig tart nyitva a Plázs, tartsanak velünk a szezonzáró ünnepségen is

Közzétéve:

Biztonságban emlékezzünk meg elhunyt szeretteinkről

piaci vásár
Aktuális
Közzétéve:

Változik a Pünkösdfürdő utcai heti vásár területe