Óbudai Futófesztivál ezreknek

Hírek
Közzétéve:

óbudai futófesztivál rajtCsak félig fordította fényes felét a nap az Óbudai Futófesztivál hétvégéjére (április 23-24-én), pontosabban a szombati nap verőfényes volt, míg a vasárnap esősre sikerült. Ennek ellenére óbudaiak és máshonnan érkezettek ezrei vettek részt a futószámokban, és sokan kísérték el hozzátartozóikat az immár hagyományos eseményre. A legtöbben a korábban is sikeres Családi futamon vettek részt (698-fő), amelyen olyan is volt, aki babakocsit maga előtt tolva futotta végig a 2016 métert.

óbudai futófesztivál nordic walking

A 3,5 kilométeres távot 439- en tették meg, míg az idén először indított Nordic Walking ugyancsak 3,5 kilométerét 78-an teljesítették. A másnapi eső némileg meggondolásra késztette az előzetesen regisztrálók jórészét is, de a 7 kilométeres távon így is 334-en elindultak, míg a félmaraton egyéni és csapattávjain 350-en vállalták esőben is a futást. Összesen tehát csaknem kétezren (1899 fő ) futottak valamilyen távot a hétvégén Óbudán.

óbudai futófesztivál esőÓbuda-Békásmegyer Önkormányzata valamint a versenyt szervező és lebonyolító Óbudai Sport Kft. gondoskodott róla, hogy a Szent Margit Rendelőintézet egészségügyi szűrővizsgálatot végezzen a helyszínen, Volt In-Body testösszetétel mérés, táplálkozási tanácsadás, vérnyomás- és pulzusmérés, CO-COPD mérés (tüdő állapot felmérés).

óbudai futófesztivál szűrések

A Nike cipőteszt busz is képviseltette magát, ahol az érdeklődők tesztelhették a legújabb futó lábbeliket. A gyerekeknek arcfestéssel kedveskedtek, de a legnépszerűbb körükben a lufik voltak, illetve az, hogy minden futószámban valamennyi résztvevő érmet valamint az eseménysorozat logójával ellátott csokoládét kapott. A dobogós helyezést elért versenyzők külön elismerésben részesültek, azaz egyedi éremmel és ajándékokkal gazdagodtak.

Az eseményen készült képek ITT és ITT tekinthetők meg.

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság