Önkormányzatunk is csatlakozott az Európai Hulladékcsökkentési Héthez

Hírek
Közzétéve:

Az Európai Hulladékcsökkentési Hetet minden év november utolsó hetében rendezik meg.

A célok között szerepel többek között a tudatosság növelése a hulladék csökkentésére, a termékek újrahasznosítására, újrahasználatára és az anyagok újrafelhasználására vonatkozóan, valamint mozgósítani kívánja az európai polgárokat, hogy összpontosítsanak a négy kulcsfontosságú cselekvési témára:

csökkentés, újrafelhasználás, újrahasznosítás, energia-újrafelhasználás.

Az idei év témája a „Körkörös közösségek”, ami a körforgásos gazdaságra vonatkozó helyi megoldások ösztönzésére irányul, valamint a fenntarthatósággal, hulladékmentességgel, illetve hulladékcsökkentéssel kapcsolatos közösségépítést tűzte ki célul.

A kezdeményezéshez önkormányzatunk is csatlakozott, a köztisztasági csoport folyamatosan, szelektíven gyűjti az eldobált hulladékot, amelyet utána újrahasznosító üzemekbe ad le.

Emellett holnap, kedd délután fél 2-től a Varga István Szakgimnázium tanárai és közel 50 diák is csatlakozik a programhoz, hogy Békásmegyeren összeszedjék és szelektíven gyűjtsék a szemetet.

Az önkormányzat arra kéri a munkatársait is, hogy kevesebb hulladékot termeljenek, valamint használják a kihelyezett szelektív gyűjtőket.

Köszönjük, ha Önök is vigyáznak kerületünk tisztaságára az Európai Hulladékcsökkentési Héten és azt követően is.

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság