Óriásit nőtt a kerékpárforgalom – A budai rakparti bicikliút a legnépszerűbb

Hírek
Közzétéve:

A BKK öt, nyilvánosan elérhető adatokat mutató kerékpárszámlálóján 15 százalékkal nagyobb forgalmat mértek 2020-ban, mint 2019-ben, adta hírül a Magyar Kerékpárosklub. Soha nem mértek ennyi embert, 2020-ban összesen 2 771 710 kerékpározót számoltak ezeken az útvonalakon.

Az aszfaltba telepített érzékelők felett még télen is többen kerékpároztak: a 2019 decemberi biciklis forgalmat már 2020 december közepén túlszárnyalták a budapestiek. Arányaiban decemberben nőtt legjobban a biciklis forgalom az előző év azonos hónapjához képest, helyenként 29% és 95% közti növekedést produkálva.

A budai rakparti bicikliút a legnépszerűbb útvonal, ahol 2020-ban számoltak először 1 milliónál több kerékpározót. A növekedés nyertese 2019-hez képest viszont a Csepelre vezető Weiss Manfréd út kerékpárútja.

Munkanapokon és munkaszüneti napokon is nőtt a fővárosi kerékpárforgalom, ami az otthoni munkavégzés, az oktatási intézmények és vendéglátóhelyek bezárása mellett kiemelkedő eredmény.

Ahogy nemrég beszámoltunk róla: Óbuda településként és munkahelyként is kerékpárosbarát lett. Budapest Főváros III. kerület Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat 2020. július 14-én településként és munkahelyként is pályázatot nyújtott be a „Kerékpárosbarát” címre. Összesen 67 munkahely és 46 település közül idén 12 település és 16 munkahely érdemelte ki, hogy egy éven keresztül viselhesse a kitüntető címet.

Óbuda mellett csak Kiskunhalas városa mondhatja el magáról, hogy mindkét kiírásban győztesként lett kihirdetve.

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság