Római-parti Plázs, ingyenes Lupa-nap és kedvezményes fürdőbelépők a kerületben – Hűsöljünk együtt a kánikulában!

Aktuális ügyek
Közzétéve:

 

Ha nyár, akkor strand, fürdőzés, vízparti hűsölés. Mivel a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztás van érvényben az egész ország területén, ha van rá modunk érdemes a fürdők, strandok látogatását megszervezni. Segítségképpen összegyűjtöttük a kerületi ingyenes és kedvezményes fürdőzési lehetőségeket.

Mint arról mi is hírt adtunk, az országos tisztifőorvos a meteorológiai előrejelzések alapján legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást rendelt el az ország egész területére, egyelőre, 2024. július 12-én, pénteken 24 óráig. Ha úgy döntünk, vízparton, strandon, fürdőben hűsölünk, figyeljünk a következőkre: a déli órákban kerüljük a napozást, hűtsük le magunkat, mielőtt a vízbe mennénk, illetve semmiképpen ne ugorjunk felhevült testtel a vízbe.

A Római-parti Plázs 2024-ben is vár!

Ebben az évben ismét megnyitotta önkormányzatunk Budapest egyetlen ingyenes dunai fürdőhelye, a Római-parti Plázst, amely augusztus 20-ig várja a fürdőzőket. Vendégeinknek napágyakat, ingyenes ivóvizet, mosdó-, pelenkázó- és zuhanyzóhasználatot, valamint díjmentes kerékpár-tárolási lehetőséget biztosítunk a helyszínen.

A fürdőhely vízminőség-ellenőrzését a nyitvatartás teljes ideje alatt folyamatosan ismételjük. Emellett a Plázs gondozásáról fövenyőr gondoskodik, és a területen az éjszakai őrzését is megszerveztük, valamint vízimentő szolgálat és a Magyar Vöröskereszt Duna-parti Elsősegélynyújtó Szolgálata gondoskodik a biztonságos kikapcsolódásról.

Kedvezmények kerületi fürdőinkben

És idén sem maradhat el a Lupa nap! Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat ezen a nyáron is várja a kerület lakóit július 13-án a Lupára, a III. kerületi lakcímkártyával ingyenes belépést, és ingyenes buszjáratot biztosítunk.

Mindezek mellett a Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt. (BGYH) harmadik kerületi – azaz a csillaghegyi, a pünkösfürdői és a római –strandjaira és fürdőibe az óbuda-békásmegyeri lakosok kedvezményes belépőt vásárolhatnak: lakcímkártya bemutatásával tíz százalék kedvezményt kapnak a jegy árából. További kedvezményeink a csillaghegyi fürdőben: a nyugdíjas belépő III. kerületi lakosok részére kedden és csütörtökön 800 forint, valamint az Óbuda-Békásmegyer applikánciónkon keresztül elérhető Youth Card a 18-35 év közötti kerületi lakosoknak 70 százalékos egyszeri belépést biztosít.

Kellemes, biztonságos strandolást és jó szórakozást kívánunk!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság