„Szükséges, hogy vers írassék” – Április 11. a magyar költészet napja

Hírek
Közzétéve:

József Attila születésnapja, április 11. a magyar költészet napja. Ilyenkor többek között azt is ünnepeljük, ahogyan a költő és az olvasó a versek közvetítésével egymásra találhat. És országszerte számos program is szerveződik a jeles nap alkalmából, itt, Óbudán is készülünk az ünneplésre.

„Nem szükséges, hogy én írjak verset, de úgy látszik, szükséges, hogy vers írassék, különben meggörbülne a világ gyémánttengelye.” – írja József Attila, akinek születésnapján, április 11-én ünnepeljük a magyar költészet napját, kereken hatvan éve.

Színházi előadásokon, irodalmi esteken, iskolai rendezvényeken e napon a verseké a főszerep. És van, aki a magyar költészet hatalmas kincsestárából a számára legkedvesebbeket elolvassa, meghallgatja otthonában, szeretteink körében.

Természetesen nem csupán ezen az egyetlen napon foglalkozunk versekkel „…különben meggörbülne a világ gyémánttengelye”, ahogyan a költő írja. De április 11-e, a magyar költészet napja a kitüntetett találkozások napja költőinkkel, műveikkel.

Így önkormányzatunk intézményei is költészetnapi programokkal, műsorokkal készülnek a jeles napra. Így az Óbudai Szociális Intézmény is ünnepi programra invitálja az érdeklődőket, vendégünk ezúttal Fehér Anna Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes művész.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság