„Tudás és szeretet, e kettő kell a gyógyításhoz” – Nyugdíjba vonulása alkalmából köszöntöttük dr. Vargha Katalin háziorvosunkat

Hírek
Közzétéve:

A doktornő 1978 óta dolgozik a harmadik kerületben, házi- és üzemorvosként kezdte pályáját az Óbudai Gázgyárban és a hozzá tartozó lakótelepen, majd a Margit kórház egyik belgyógyászati osztályán. 1997-től egészen az idei év május 31-ig a Csobánka téri felnőttháziorvosi rendelőben praktizált. Több mint négy évtizedes gyógyító munkáját a hivatástudat mellett komoly szakmai felkészültség jellemezte, hiszen három szakvizsga – belgyógyászat, háziorvostan és üzemorvostan – alapozta meg tudását.

Dr. Vargha Katalin mégis azt vallja, mindez nem lett volna elegendő sikeres pályájához: „Tudás és szeretet, e kettő kell a gyógyításhoz.” És valóban, hozzáértéssel, empátiával és a pácienseivel kialakított kölcsönös bizalomra építve dolgozott a kerület lakóinak – sokszor egy családon belül több nemzedéket is gyógyítva – egészségéért, a megelőzésben és az egészséges életmód kialakításában is támogatva őket.

A doktornő nyugdíjba vonulásával nem hagy fel a hivatásával, amelyre 43 évvel ezelőtt felesküdött, s a foglalkozás-egészségügyben továbbra is vállal feladatot. Igaz, kevesebbet, mint korábban, hiszen öt hónapja megszületett első unokája, és szeretne nagymamaként minél több időt tölteni vele.

Dr. Vargha Katalint nyugdíjba vonulása alkalmából szakmai tudásának, emberségének és a kerületben élőkért végzett munkájának elismeréseként Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat nevében Turgonyi Dániel – többek között az egészségüggyel kapcsolatos feladatokért felelős – alpolgármester oklevéllel és virággal köszöntötte.

A doktornő praxisát június elsejétől dr. Csiszer Robert háziorvos vette át.

Hálával tartozunk, és további minden jót kívánunk dr. Vargha Katalinnak!

 

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság