Újabb orvostechnikai eszközök érkeznek a Vörösvári úti és a Csobánka téri szakrendelőkbe

Hírek
Közzétéve:

Az Egészséges Budapest Program célja a járóbeteg-szakellátás fejlesztése, ezen belül is az orvostechnológiai, diagnosztikai, gyógyászati eszközpark fejlesztése, informatikai és betegirányítási rendszerek fejlesztése, valamint szakrendelők fejlesztése. A támogatásokat az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) kezeli.

Az Egészséges Budapest Program keretében 2018-ban az EMMI-támogatás terhére több mint 167 millió forint értékben került beszerzésre a Szent Margit Rendelőintézet két telephelyén a napi vizsgálatok elvégzéséhez szükséges orvosi géppark és orvostechnológiai eszközállomány.

2020-ban bruttó 80 millió forint értékben további diagnosztikai, műtéti és orvostechnológiai eszközökkel gazdagodott a Vörösvári úti és a Csobánka téri szakrendelő. Az eszközök leszállítása után a Szent Margit Rendelőintézet által delegált munkatársak betanítása is megvalósult.

2021 második felében és 2022 elején tovább bővül az eszközállomány közel 200 millió forint értékben. Az eszközök több ütemben érkeznek meg a rendelésekre, ahol a használatba vételt megelőzi a szakorvosok, asszisztensek betanítása.

2021. október 21-én a szem még tökéletesebb vizsgálatát segítő optikai tomográf érkezett a szemészetre, szívbetegségek vizsgálatát segítő echokardiográf a kardiológiára, és egy új sebészeti motorral bővült a sebészeti eszközállomány is.

A fogászatra megérkezett egy rendkívül korszerű, új fogászati kezelőegység, a bőrgyógyászat pedig a bőrfiatalítást és sebészeti beavatkozásokat segítő frakcionált CO2-lézerrel gazdagodott.

A tervek szerint 2021 novemberében további orvostechnológiai és diagnosztikai eszközök érkeznek a szakrendelésekre, amelyek a beüzemeléseket követően a korábbinál jóval magasabb és az átlagos szakrendelésekhez képest jóval színvonalasabb, fejlettebb diagnosztizálást és egészségügyi kezelést tesznek lehetővé.

 

Új fogászati orvostechnikai eszköz

Orvosi diagnosztikai eszköz

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság