Útfelújítás, akadálymentesítés, javítás, illegálishulladék-felszámolás: városüzemeltetési munkák az elmúlt hetekből

Hírek
Közzétéve:

Az alábbi munkákra került sor az elmúlt hetekben:

Út- és járdafelújítás, akadálymentesítés: a téli burkolatbontási tilalom lejártával nagyszabású út- és járdafelújítás vette kezdetét. Ennek keretében mintegy 9000 négyzetméteren végeztek több úttestet érintően a teljes kopórétegcserét, több mint 600 folyóméteren került sor a szegélyek cseréjére és az útpadka javítására.

A komplett kopórétegcserén kívül még mintegy 2000 négyzetméternyi kátyú javítására is sor került. Járdák javítása mintegy 1200 négyzetméter felületen történt.

Megkezdődött a játszótereken lévő homokozók homokjának cseréje és a játszóeszközök alatt lévő, úgynevezett esési terek feltöltése. Ezzel párhuzamosan zajlik a játszóeszközök fertőtlenítése is.

A játszóterek és fitneszparkok takarítása és játékeszközök javítása: Boldog Sándor István park, Hold udvar, Budakalász u., Királyok útja, Meggyfa u., Kanóc u., Szindbád u, Juhász Gy. u. (esési tér, homokozószegély, hinta, mászóka, trambulin, csúszda, kifolyó, fitneszgépek, kerítés, labdafogó háló).

Kezdetét vette az idei első belterületi kaszálás is, ennek keretében mintegy 2 millió négyzetméter kaszálására kerül sor.

Az állandóan fagyos időjárás elmúltával újraindultak a járdaseprési munkálatok, amelynek keretében három géppel mintegy 68 ezer négyzetméteren zajlik a seprés a harmadik kerületben.

Utcabútorok felújítása: 19 helyszínen újítottak fel munkatársaink padokat, és négy helyszínre helyeztek ki saját készítésű bútort, asztalt.

A hulladékgyűjtők közül 21 esetben helyeztek ki újat a tönkrement régi helyére, valamint 40 hulladékgyűjtőt láttak el fedéllel, hogy se a madarak, se a szél ne tudjon a hulladékhoz hozzáférni.

Március és április hónapban is sor került több önkéntes közreműködővel a kerületrészeket érintő komplett nagytakarításra, hulladékgyűjtésre. Ennek keretében mintegy 18 köbméter hulladékot és 27 köbméter zöldhulladékot gyűjtöttek össze. Nagyon köszönjük a részt vevő önkéntesek munkáját!

Minden kerületrészen nagytakarítást végeztek kollégáink (az eldobált szemét összegyűjtése, a padok fertőtlenítése, illegális hulladéklerakások felszámolása).

Illegálisan kihelyezett zöldhulladékból 61 köbmétert szállítottak el, sajnos több helyszínen van még szabálytalanul kihelyezett hulladék, amelynek elszállítására is sor kerül, a munka folyamatosan zajlik, köszönjük szíves türelmüket.

Tovább folytatták munkatársaink az illegális hulladéklerakók felszámolását, ennek keretében nyolc helyszínről szállítottak el illegálisan kihelyezett hulladékot, és végezték el a mentesítést. Ezekről a helyszínekről mintegy 67 köbméter hulladékot vittek el.

Eldobott, világító szemét összegyűjtése: mintegy 320 köbméter elszállítását végezték el.

Két helyszínen javították a kerületben kutyafuttató kerítését.

Emellett az elmúlt hetekben sor került számos esetben aknafedél-javításra, pollerjavításra 21 folyóméter hosszan, valamint vízelvezető árkok és csatornák tisztítására 350 folyóméter hosszan.

Köszönjük!

illegális hulladék, felszámolás

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság