Vidám pillanatok a tavasz köszöntésére

Hírek
Közzétéve:

Amikor végre tavaszodik, hosszabbodnak a nappalok, melegszik az idő, többet süt a nap, mi is vidámabbak vagyunk, és nagyobb lelkesedéssel mozdulunk ki talán otthonról. Hogy még jobban feldobjuk a tavaszi hangulatot, három üdítő programot szeretnénk ajánlani az Óbudai Kulturális Központ házainak kínálatából.

Ketten egyedül

Helyszín: Kaszásdűlői Kulturális Központ, 1033 Budapest, Pethe Ferenc tér 2.
Időpont: 2024. március 8. 19:00

Az előadás az Art-Színtér együttműködésében valósul meg.

Vannak örök témák, melyek kimeríthetetlenek, és minden ember életben előjönnek. Kezdjük rögtön az ősbizalommal, mely a párkapcsolatokhoz elengedhetetlen. Mindenki érezte azt a bizonytalanságot, ami a kapcsolatok elején álmatlan éjszakákat, állandó körömrágást okoz mindkét félnek. Vajon bízhatok benne, számíthatok rá, nem fog kinevetni, biztonságos ez a kapcsolat számomra, bele merjek merülni? Ki tudja ezt előre? Senki. Csak az idő hozza meg a választ, és éppen ettől lesz olyan átkozottul nehéz minden kapcsolat kezdete.

Két érzékeny lelkű és népszerű színész, Ullmann Mónika és Makranczi Zalán közreműködésével az előadást Dicső Dániel rendező jegyzi, aki már oly sok darabban bizonyította a kapcsolatok vaktérképén való magabiztos jártasságát.

Töltsön egy estét Frenkie-vel és Johnny-val, a két botladozó, kezdő szerelmessel, érezze újra a perzselést, a boldog félelmet, a vágyat és a bizonytalanságot egyszerre, vagyis ölelje magához az egész világegyetemet, ahogy azt a szerelmesek szokták.

Hogyan nevezzelek?

Helyszín: Óbudai Kulturális Központ, 1032 Budapest, San Marco utca 81.
Időpont: 2024. március 23. 19:00

Vígjáték két részben, a Veres1 Színház előadásában.

A vérbeli francia humorral fűszerezett darab túlmutat egy könnyed esti vígjátékon. Azt feszegeti, mennyire vagyunk mi emberek a klisék foglyai, tudatában vagyunk-e ennek egyáltalán, és vajon készek vagyunk-e túllépni a klisék által felállított határokon. A Hogyan nevezzelek? figurái nagyon életszerűek, természetesek, de idővel kiderül róluk, hogy van egy álarcuk, egyfajta megfelelési kényszer vezérli őket is. Rámutat arra, hogy mennyire a külsőségekben élnek az emberek és mennyire kevés is elég, hogy kivetkőzzenek magukból. Igazi provokatőr a főszereplő, aki rendkívül élvezi, hogy az embereket saját magukkal állítja szembe. Ebből aztán bőségesen adódnak érdekes helyzetek: felszakadnak a múlt fájó sebei és napvilágra kerülnek a jelen titkai.

A petárdákat remek stáb robbantgatja:  Zorgel Enikő, Kálid Artúr,  Pál Tamás,  Simon Kornél,  Molnár Gyöngyi

Irodalmi kávéház – Bencze Ilona

Helyszín: Óbudai Kulturális Központ, 1032 Budapest, San Marco utca 81.
Időpont: 2024. március 8. 18:00

Egy szerelmes verset rendel? Máris teljesítjük kívánságát! Az Irodalmi kávéházban szabadon választhatnak vendégeink, verspincérünk azonnal teljesíti a kívánságokat.

Ezen az estén Bencze Ilona Jászai Mari-díjas színésznő, rendező, érdemes és kiváló művész, valamint a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjének birtokosa, Tolnay Klári-díjas színművésznőtöl lehet rendelni. A macskák Grizabellája, számos színdarab és film szereplője, 8 színdarab rendezője és 2 könyv írója most áll a kedves vendégek rendelkezésére, hogy igazi irodalmi csemegéket szolgáljon fel. Az est moderátora Kurucz Éva.

De persze nincs kávéház kávé nélkül, a jegyár tartalmazza egy kávé vagy tea árát, amivel az irodalmi csemegéket le lehet öblíteni.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

Várjuk a javaslatokat a III. kerület leendő díjazottjaira

Hírek
Közzétéve:

Kölcsönözzön vetőmagot!

Hírek
Közzétéve:

Gazdagítják közös értékeink tárát – December 18. a nemzetiségek napja Magyarországon