Kimagasló elismerés az önkormányzatnak

Hírek
Közzétéve:

kerekpárosbarát

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Kerékpáros Magyarország Szövetség 7. éve hirdeti meg pályázatát, melyet a kerékpárt, mint közlekedési és a szabadidő kellemes eltöltését segítő eszköz népszerűsítéséért tenni kívánó településeknek és munkahelyeknek ír ki évről évre.

DSC_5742A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium minden évben több kampányt szervez, amelyek során kreatív módszerekkel igyekszik népszerűsíteni a kerékpáros közlekedést. A csatlakozók növekvő száma is igazolja, hogy egyre többen ismerik fel: a tudatos járműválasztás, amelyben helyet kap a kerékpározás is, számos előnyt tartogat a biciklista és környezete számára.

A Bringázz a Munkába! megmozdulás minden alkalommal rekordokat dönt a résztvevők számával, egyre több önkormányzat és munkáltató jelentkezik a Kerékpárosbarát Település és Munkahely címre. Az ilyen és hasonló programok remek lehetőséget kínálnak a résztvevőknek, hogy megmutassák, mennyire érzékenyek a környezetvédelmi problémákra: mit tettek már e téren, mit terveznek a jövőben a környezetbarát közlekedési eszközök elfogadottságának növelése érdekében.

kerekparos csoprt

A tárca az elismerésekkel arra igyekszik ösztönözni az önkormányzatokat és a vállalkozásokat, hogy a megfelelő infrastruktúra kialakításával és aktív szemléletformálással tegyék vonzóbbá a biciklis közlekedést. A díjazott települések mellett 39 munkahely nyerte el és így viselheti egy éven át a megtisztelő Kerékpárosbarát címet.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Polgármesteri Hivatala először 2009-ben, majd 2014-ben-a kerületek között egyedüliként – ismét elnyerte a “Kerékpárosbarát Munkahely” címet.

_DSC_5810
Kiss Anita jegyző

– Idén kimagasló eredményt ért el a III. kerületi polgármesteri hivatal közintézmény kategóriában. Az oklevél mellé egy jól felszerelt, vadonatúj, korszerű kerékpárt ítéltek oda a városrészt vezető hivatalnak – tudtuk meg Kiss Anita jegyzőtől.

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

Ismét kedvezményes muskátlivásárt tartunk

Hírek
Közzétéve:

Nagy hanghatással járó filmforgatás-teszt lesz a K-hídnál!

Hírek
Közzétéve:

Színes közösségekben, otthonosan Óbuda-Békásmegyeren – Nemzetiségi kerekasztal 2023