Az élelmiszerinflációt érzékelték a legsúlyosabbnak az elmúlt egy évben a harmadik kerületiek

Hírek
Közzétéve:

Az infláció hatásairól és a önkormányzatunk programjairól kérdezte a Miutcank.hu a harmadik kerületi lakosokat. A kutatás célja az volt, hogy pontosabb képet kapjunk arról, hogyan érintették az elmúlt időszak gazdasági változásai a kerület lakóit, és mely területeken van szükség további támogatásra vagy változtatásra.

Az Óbudai Megbecsülés Programunkat és a Gyermeket egyedül nevelők támogatását ismerők többsége elégedettnek bizonyult a két új támogatási formával a kutatás alapján. Óbudai Megbecsülés Programunk eddigi legnagyobb szociális akciónknak bizonyult, amely segítségével a 65 év feletti, harmadik kerületi nyugdíjasok számára kívántuk enyhíteni az infláció hatásait. A program keretében a 65 év feletti nyugdíjasok 10 000 Ft értékű vásárlási utalványt igényelhettek, amely a Békásmegyeri Piacon és a Kórház utcai Vásárcsarnokban (óbudai piac) működő üzletekben, árusoknál váltható be.

A Gyermeket egyedül nevelők támogatását a tavalyi évben vezettük be és sikeressége nyomán idén is újra biztosítottunk vásárlási utalványt a gyermeket egyedül nevelő harmadik kerületi szülőknek. A program keretében egy gyermek esetén 10 ezer, két gyermek esetén 15 ezer, három vagy több gyermek esetén 20 ezer forintos vásárlási utalványt biztosítottunk az említett családoknak. A Miutcank.hu felmérése szerint ezen programunkkal is elégedett az akciót ismerők döntő többsége.

Árulkodó adat az is, hogy a kormányzat élelmiszer-árstoppját jóval kevesebben tartják hatékonynak az infláció elleni harcban.

Programjaink fontosságát az is mutatja, hogy a megkérdezettek 95 százaléka az élelmiszerinflációt érzékelte a legsúlyosabbnak az elmúlt egy évben. Bízunk benne, hogy támogatásaink segítségével a gazdasági változásoknak legkiszolgáltatottabbak harmadik kerületiek terheit is tudjuk enyíteni!

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság