„Azokat szolgálom, akinek szolgálójuk nincsen: a védteleneket” – Emlékezzünk közösen Göncz Árpád halálának évfordulóján!

Hírek
Közzétéve:

„A hatalomhoz való viszonyunk az, amin megmérettetünk. Azon, hogy ki mire használta. És hogyan.”

Göncz Árpád a rendszerváltás utáni, a Magyar Köztársaság első köztársasági elnöke, máig a legnépszerűbb politikus Magyarországon. Az államfő minden körülmények között követendő példát mutatott emberségből, ott volt a legelső sorban, amikor reménnyel telt meg az ország, és akkor is, amikor keserűséggel. Életútja szorosan összefonódott Magyarország sorsával, a demokrácia jegyében sokat tett a magyar társadalomért, az emberi jogokért és elsőként állt ki azokért, akinek a legnagyobb szükségük volt rá.

Egész pályafutása alatt a védtelenek szolgálta, s ha ma itt lenne közöttünk, egészen biztosan kiállna a tanárokért, az egészségügyi dolgozókért, és mindazokért, akik támogatást és biztonságot várnának az ország vezetőitől.

Göncz Árpád 2015. október 6-án távozott közülünk. Halálának nyolcadik évfordulójára rendezett megemlékezésre tisztelettel vár mindenkit a Göncz Árpád Alapítvány és Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat.

A rendezvény időpontja: 2023. október 6. (péntek), 10.00 óra

Ünnepi helyszínek:
Göncz Árpád mellszobra (Óbudai Egyetem park),
Göncz Árpád Emléktábla (Bécsi út 88.)

Program:

A megemlékezésen beszédet mond Dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármester és Balázs Péter volt külügyminiszter, közreműködik Boronyák Gergely színművész, Csizmadia Sándor és Bakó Levente, a Danubia Zenekar trombitaművészei. A megemlékezés végén lehetőséget biztosítunk a tisztelet virágainak elhelyezésére.

A megemlékezsen résztvevők együtt átsétálnak Elnök úr korábbi lakhelyéhez, ahol az emlékezés koszorúját helyezzük el, a házon lévő emléktáblán.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság