Közösségi Költségvetés – Május elsején indul a szavazás!

Hírek Aktuális ügyek Kiemelt hírek
Közzétéve:

A korábbi évekhez hasonlóan idén is rengeteg remek ötlet érkezett be a Közösségi Költségvetés javaslattételi szakaszában, bizonyítva: Óbuda-Békásmegyer lakóinak egyaránt fontos a demokratikus joggyakorlás fenntartása és a kerület még szebbé, élhetőbbé tétele. Május elsejétől már szavazni is lehet a legszimpatikusabb elképzelésekre.

A főváros egészét tekintve is úttörőnek számító, 2020-as bevezetése óta a Közösségi Költségvetés igazi sikersztori lett a harmadik kerületben: a megvalósult fejlesztések között zöldterületek rendezése, óvodai és bölcsődei terek fejlesztése mellett olyan projektek is zöld lámpát kaptak, mint például Budapest első ingyenesen látogatható sószobája. Ráadásul a program – nevéhez méltóan – összehozza az embereket: nem egyszer találkozunk azzal, hogy szomszédok, barátok egymás ötleteit továbbfejlesztve, együtt adják le javaslataikat lakókörnyezetük szépítésére.

S miközben dübörögnek a 2023-ban nyertes projektek kivitelezési munkálatai, április hónapban szakembereink, az ötletek feldolgozását és rendszerezését követően, összeállították a megvalósíthatósági szempontoknak leginkább megfelelő és legnépszerűbb javaslatok szűkített listáját.

Így most ismét Önökön a sor! Fogjanak össze, biztassák egymást szavazásra, álljanak ki az Önöknek leginkább fontos fejlesztési javaslatok mellett és döntsenek a fejlesztésekre rendelkezésre álló 100 millió forint sorsáról!

 

A szavazás menete

Szavazni május 1. és június 1. között van lehetőség.

A szavazataikat ebben az évben is leadhatják online és papíralapon is.

Online az obuda.hu/kozossegikoltsegvetes oldalon.

Papíron a kerületszerte kihelyezett szavazóládákban:

  • az Esernyős kávézóban,
  • Óbuda-Békásmegyer Polgármesteri Hivatal portáján és ügyfélszolgálati irodájában,
  • az ÓSZSZI idősklubjaiban,
  • az óbudai óvodákban,
  • óbudai bölcsődékben.

Postai úton is várjuk szavazataikat:

Levélcím: Polgármesteri Hivatal, 1033 Budapest, Fő tér 3.

A borítékra, kérjük, írják rá: Közösségi Költségvetés 2024

 

A mi otthonunk, a mi döntésünk.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság