Befejeződtek a Szentendrei úti látványsétány kivitelezési munkálatai

Hírek
Közzétéve:

Örömmel tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a BTM Aquincumi Múzeum és Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat együttműködésében megvalósuló fejlesztés egyik fő elemének, a Szentendrei úti látványsétánynak a kivitelezési munkálatai befejeződtek. 

Az Aquincum Múzeum  az ország egyik legnagyobb kulturális értékkel bíró intézménye, amelynek megújulása most Európai Uniós támogatással valósulhat meg. A projekt két fő beruházási eleme az Aquincum Múzeum Szentendrei úti látványsétányának kialakítása, valamint a múzeumban meglévő kiállítótér továbbfejlesztése, interaktív megoldásokat tartalmazó kiállítás létrehozása.

A Szentendrei úti látványsétány kivitelezési munkálatai már befejeződtek, zavartalanul lezárult a műszaki átadás-átvételi eljárás, és a különleges látványelemekben gazdag sétányt megnyitották a látogatók számára.  A kivitelezés egyik hangsúlyos eleme, hogy a korábbi rozsdás vaskerítést impozáns élményfal váltotta le, amelyhez egy sétány és egy kőtár is épült. A múzeum Szentendrei úti oldalán létrejövő új elem szöveges információkat közvetít a római városról a látogatóknak, és a látványosság a Dunakanyarba irányuló turistaforgalom érdeklődését is felkeltheti.

A nyár folyamán várhatóan az „Aquincum és a pannóniai Limes” kiállítás új, interaktív megoldásokat alkalmazó kiállítóterének kivitelezési munkálataival is végeznek. A látogatóbarát fejlesztés nemcsak hozzáad a múzeum kulturális vonzerejéhez, hanem a látogatók számára lehetővé teszi azt is, hogy a történelem ne csak megismerhetővé, hanem élővé és megtapasztalhatóvá váljon.

A múzeum megújulásának lezárult fázisairól bővebben Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő Nonprofit Kft. oldalán lehet tájékozódni.

Pályázati információk:
Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat konzorciumvezetőként a Budapesti Történeti Múzeummal (BTM), a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt.-vel (MTÜ), valamint a Várkapitányság Integrált Területfejlesztési Központ Nonprofit Zrt.-vel 2018 nyarán közös VEKOP-pályázatot nyújtott be, amely a VEKOP-4.1.2-17-2018-00001 azonosítószámmal, „Az óbuda-aquincumi római limesszakasz örökségének komplex turisztikai célú hasznosítása” címmel bruttó 309 719 119 forint vissza nem térítendő támogatásban részesült.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság