Elbontják a Nánási út-Monostori út csomópont gyalogos-átkelőhelyének középszigetét

Hírek
Közzétéve:

A III. kerületi Nánási út – Monostori út csomópontban a Budapest Közút által megvalósított középszigetes gyalogos-átkelőhely – az elmúlt fél év tapasztalata alapján – forgalomtechnikai szempontból nem bizonyult megfelelő kialakításúnak.

A Monostori úton a Szentendrei út felől érkező gépjárművek (feltehetően evezőshajót szállító utánfutóval a Monostori út folytatásán továbbhaladási szándékkal) balra kanyarodva felhajtanak a középszigetre, ezzel kidöntve a jelzőtábla tartóoszlopokat. A csomópontban segítő burkolati jelekkel, szegélyfestéssel, kikerülést jelző táblákkal is felhívtuk a gépjárművezetők figyelmét, azonban ez nem volt eredményes.

A szakemberek a szakmai szempontokat figyelembe véve a középsziget elbontását tartják megfelelőnek a további károkozás megelőzése érdekében. A 40-es sebességzónával védett Nánási út ezen szakaszán a középsziget nélküli gyalogos-átkelőhely biztonságos átkelést nyújt a gyalogosok részére.

A bontási és helyreállítási munkákat a héten elvégzik, a tervek szerint október 13-án pénteken már az új állapot lesz a helyszínen.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság