Február 21-én személyes jogsegély és gyermekjogi tanácsadás lesz az ÓKK-ban

Hírek
Közzétéve:

Amióta életbe lépett Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat és a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány együttműködése, a III. kerületiek havi rendszerességgel fordulhatnak térítésmentes tanácsért a gyermekvédő szervezet munkatársaihoz. Mostantól ráadásul már személyesen is megtehetik ezt.

Legyen szó bölcsődei, óvodai, iskolai ügyekről, válásról, láthatásról, bántalmazásról, vagy éppen digitális szülőségről, gyermekrészvételről, az ingyenes „fogadóóra” kiváló alkalom arra, hogy ha valakinek kérdése van, azt szakemberrel vitathassa meg. Hiszen szülőként, szakmabeliként, gyerekekkel foglalkozó vagy dolgozó felnőttként egyaránt szükségünk lehet segítségre a felnövekvő generációkat érintő kérdésekkel kapcsolatban.

Ráadásul a gyermekvédelem nem egyszeri, hanem folyamatos munkát igényel, ezért is nagyon fontos az alapítvány állandó jelenléte és közreműködése a helyi gyermekvédelmi rendszer megerősítését célzó tevékenységekben. Célunk, hogy a kerületben élők és az itt dolgozók a gyermekek biztonságát, védelmét érintő kérdésekben minél tájékozottabbak legyenek, és minél hatékonyabb, összehangoltabb munkát végezve tudjanak kiállni a gyerekek biztonságáért, és fellépni a gyermekbántalmazás minden formája ellen.

A mostanáig online formában elérhető jogsegély és tanácsadási szolgáltatás 2024-ben – a korábbi forma megtartása mellett – személyesen is igénybe vehető lesz, így mindenki kiválaszthatja, milyen formában osztaná meg kérdéseit a szakemberekkel. A gyermekvédelemmel, gyermekjogokkal kapcsolatos tanácsadáson minden esetben a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány jogásza és pszichológusa vesz részt.

 

Keressenek bátran minket február 21-én is, az Óbudai Kulturális Központban (1032, Budapest, San Marco u. 81.)

 

Az ingyenes jogsegély további tervezett időpontjai 2024 első félévében:

március 20., 14:00-17:00

április 17., 14:00-17:00

május 15., 14:00-17:00

június 19., 14:00-17:00

 

Tudnivalók a tanácsadásról:

  • Mindig havonta egy alkalommal tartjuk, és mindig háromórás.
  • Jogász és pszichológus van jelen – muszáj ugyanakkor hangsúlyozni, hogy ők gyermekjogi, gyermekvédelmi kérdésekben állnak rendelkezésre ennek az együttműködésnek a keretében, más típusú problémával, panasszal ezeken az alkalmakon nem tudnak hozzájuk fordulni az érdeklődők.
  • A tanácsadásra mindenkit szeretettel várunk, szakembereket, laikusokat egyaránt. Várjuk mindenki jelentkezését, akinek kérdése, problémája van gyermekvédelmi, gyermekjogi kérdésekben.
  • Van mód arra, hogy többen kezdeményezzenek beszélgetést (ha többen ugyanazokat a kérdéseket, problémákat szeretnék felvetni), ezt, kérjük, minden esetben jelezzék előre az e-mailben. Ideális, ha ötnél többen nem jelentkeznek egyszerre, hogy valóban hasznos tudjon lenni a beszélgetés.

ITT tudnak regisztrálni.

 

Minden ügyre, esetre 40 perc jut, ez alatt az idő alatt a jogász és a pszichológus kizárólag az adott kérdésre és problémára koncentrál.

Tartsanak velünk, kérdezzenek bátran, forduljanak bizalommal az alapítvány munkatársaihoz.

Köszönjük, hogy Ön is támogatja a munkánkat, és együtt tudunk kiállni a gyerekek biztonságáért, valamint közösen lépünk fel a gyermekbántalmazás minden formája ellen.

Az alapítvány NEMECSEK Programja.

Együttműködésünk a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvánnyal.

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság