Félidejében a Közösségi Költségvetés 2024 javaslattételi szakasza: várjuk a további ötleteket is!

Hírek
Közzétéve:

Egy hónapja folyamatosan érkeznek a III. kerületiek Óbuda-Békásmegyer fejlesztését célzó ötletei, és pontosan ennyi ideig adhatóak még le további javaslatok a Közösségi Költségvetés 2024 kampányában.

 

Az első, 2020-as meghirdetése óta töretlen népszerűségnek örvendő kezdeményezés lényege, hogy az adott közigazgatási területen élők maguk dönthetnek lakókörnyezetük fejlesztéséről: a területileg érintett önkormányzat által biztosított forrásból a lakók által javasolt és megszavazott fejlesztések kerülnek megvalósításra. Óbuda-Békásmegyer az elsők között volt a fővárosban a Közösségi Költségvetés bevezetői között, és a III. kerületi program mára már nemzetközi összehasonlításban is kimagasló részvételi adatokat mutat.

Nem csoda tehát, hogy idén is nagy számban érkeznek az itt élők javaslatai, így javában zajlik az online, valamint papíron beérkezett felvetések feldolgozása. Annak érdekében, hogy minél könnyebben értelmezhető és reálisabb javaslatok fussanak be a feldolgozást végzőkhöz, több lakossági fórumot is szerveztünk, ahol a laikusok szakemberek segítségével csiszolgathatták elképzeléseiket. Márciusban két további ilyen workshopot tartunk még, és egyéni képviselőink is arra biztatják az itt élőket, hogy írják meg, milyen fejlesztéseket tartanának fontosnak a lakóhelyükön.

Várjuk tehát további ötleteiket, fogalmazzák meg minél többen, mitől lenne szebb, élhetőbb, fenntarthatóbb a lakóhelyük – ne feledjék: az idei évben 10 körzetben összesen 100 millió forintnyi fejlesztés kerül majd megvalósításra az III. kerületiek elképzelései alapján. A Közösségi Költségvetés 2024 javaslattételi szakasza április elsején éjfélig tart, a beérkezett ötleteket ezt követően dolgozza fel és rendszerezi a szakmai stáb, hogy aztán a tíz körzet legjobb, a megvalósíthatósági szempontoknak leginkább megfelelő elképzelések kerüljenek aztán a szavazólapokra. Májusban pedig az Önök szavazati fognak dönteni.

 

További információk a https://obuda.hu/kozossegikoltsegvetes/ oldalon találhatóak.

 

A mi otthonunk, a mi döntésünk.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság