Gyakoribb és közös ellenőrzéseket szervezünk a közterületek tisztaságáért

Hírek
Közzétéve:

Egyre több lakossági panasz és bejelentés érkezik önkormányzatunkhoz a hajléktalan emberek közterületen tartózkodásával, azon belül is a közterületek beszennyezésével kapcsolatban. A helyzet hatékony és egyben emberséges rendezése érdekében önkormányzatunk kezdeményezésére a kérdésben szakmailag érintett szervezetek egyeztetést tartottak, és rendszeres, hetente akár többször tartandó közös közterületi ellenőrzés megszervezését határozták el.

A megbeszélésen az önkormányzati szakmailag illetékes vezetőin kívül részt vettek a Magyar Máltai Szeretetszolgálat vezető beosztású munkatársai, a III. kerületi rendőrkapitány és a kapitányságvezető, Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelet igazgatója és igazgató-helyettese, Óbuda-Békásmegyer Piac Igazgatóság vezetője, a polgárőrség képviselője és az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ intézményvezető helyettese.

A megbeszélésen elhangzott, hogy a probléma eredője az alkoholizmus és a közterületi alkoholfogyasztás, ami hajléktalan személyek és lakhellyel rendelkezők esetében is a közterület visszatérő beszennyezésével jár. A közterületi alkoholfogyasztás tekintetében több kerületi gócpont ismert, ezeket a helyeket a rendőrség jelenleg is gyakrabban ellenőrzi. A mostani egyeztetésen pedig abban állapodtak meg, hogy a hatékonyabb fellépés érdekében ezentúl – akár heti többszöri gyakorisággal – a rendvédelmi szervek, a közterület-felügyelet, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat megerősített, közös bejárásokat fog tartani. Ezen felül közös és részletes intézkedési tervet dolgoznak ki, és a jövőben havi rendszerességgel találkoznak, hogy a intézkedések hatékonyságát nyomon kövessék.

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

A szabályos zöldhulladék kihelyezésről

Hírek
Közzétéve:

Póráz + felelősség = biztonság + szabadság

Hírek
Közzétéve:

Házhoz megy a könyv – Az Óbudai Platán Könyvtár szolgáltatása