Fontos információk a parkolási engedélyekről

Hírek
Közzétéve:

A parkolási engedélyek a kiadás napjától, de legkorábban január 1-től a tárgyévet követő év január 31. napjáig érvényesek, hosszabbításukra nincs lehetőség, minden évben új engedélyt kell igényelni. Így hamarosan aktuálissá válik a 2018. évi parkolási engedélyek igénylése iránti kérelmek benyújtása.

A 2018. évre szóló parkolási engedély iránti kérelmek 2017. november 1-től, akár online is benyújthatóak!

Az Óbudai Parkolási Kft. 2017. januárjától lehetőséget biztosít az elektronikus ügyintézésre is. Ez a III. kerületi állandó lakcímmel rendelkező, saját tulajdonú vagy üzemben tartású, magyar felségjelzésű gépjárművekre a lakossági várakozási hozzájárulást (lakossági engedélyt) vagy az övezeten kívüli kedvezményt (Óbuda Kártyával igénybe vehető 90 percet) igénylő ügyfeleik számára a kft. weboldalán az Ügyfélablak menüponton keresztül érhető el. Így kiküszöbölhető az Ügyfélszolgálaton történő személyes ügyintézés, mivel az igénylés és a befizetés is az online felületen keresztül bankkártyával vagy banki átutalással történik. A költségtérítési díj összege bruttó 2.540 Ft engedélyenként. Amennyiben lakossági várakozási hozzájárulás mellett a kérelmező az Óbuda Kártyával igénybe vehető napi 90 perces átparkolást is igénybe kívánja venni, úgy az további bruttó 2.540 Ft összegű fizetési kötelezettséget von maga után.

Személyes ügyintézésre a Mozaik u. 7. szám alatti Ügyfélszolgálaton van lehetőség, ahol a zárás előtti fél órában kizárólag időponttal rendelkező ügyfeleket fogadnak. Tekintettel az igénylés időszakában jelentősen megnövekedő telefonos és személyes ügyfélforgalomra és várakozási időre, ajánlott az előzetes időpont foglalás a www.obudaiparkolas.hu weboldalon az Ügyfélablakon vagy Call Centerüen keresztül a 06 21 208 8002 számon. A kérelmek benyújtásához kapcsolódó költségtérítés (regisztrációs díj), illetve kedvezménydíjak megfizetése nem csak készpénzben, hanem bankkártyás fizetéssel is lehetséges Ügyfélszolgálaton.

A postán benyújtott kérelmek esetében a költségtérítés (regisztrációs díj), illetve kedvezménydíjak megfizetésére csak banki átutalással van lehetőség! A postai úton benyújtott kérelmek elbírálásnak határideje a beérkezésüktől számított 30 nap, amennyiben nem kerül sor hiánypótlási felhívás kiküldésére. Az új formanyomtatványok, amelyeken egyben információt található arra vonatkozóan is, hogy melyek a kérelem benyújtásakor csatolandó dokumentumok, a társaság honlapján elérhetőek: https://obudaiparkolas.hu/nyomtatvanyok/. Parkolási engedély kizárólag az új, hatályos nyomtatványokon igényelhető!

Fennálló gépjárműadó-, illetve pótdíjtartozás esetén az engedély nem adható ki.

Gondoskodjanak idejében a 2018. évi engedélyük igényléséről, mivel érvényes engedély hiányában 2018. február 1. után pótdíj kerülhet kiszabásra. Az Óbudai Parkolási Kft. ügyfélszolgálata 2017. december 23-tól 2018. január 1-ig zárva tart.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság