II. világháborús bombát találtak az Auchan mögötti építkezésen

Hírek
Közzétéve:

Több embernek kellett ideiglenesen elhagynia otthonát a III. kerületében a szerdán talált II. világháborús bomba miatt. Az önkormányzat minden segítséget megad a környéken élőknek, akiknek átmenetileg el kell hagyniuk otthonukat.
Graphisoft parkban folyó építkezés során a földkiemelés alatt találtak rá. Jelenleg tűzszerészek vizsgálják a bombát, amely meghaladhatja a 100 kg-ot is.

Az előzetes felmérések szerint 11 személy jelezte, hogy nem tud hova menni az este, őket az önkormányzat elhelyezi.

Ketten megérkeztek az ideiglenes szállásra 

Azok akik nem tudták megoldani ideiglenes lakhatásukat, az önkormányzat gondoskodik elszállásolásukról. Szükség esetén kórházba szállításban is segítséget nyújtanak a III.kerületi önkormányzat munkatársai a mentőszolgálat segítségével.

Sára és Erika a körülményekhez képest nyugodtak voltak. Elmondták rendőrök kopogtattak be hozzájuk azzal, hogy az építkezésen bombát találtak. 

“ Nem ijedtünk meg,- mesélte Sára mert a rendőrök megnyugtattak minket. Kérték, hagyjuk el a lakásunkat és ha nincs hova mennünk az önkormányzat munkatársai elkísérnek a nyugdíjas klubba. Most itt vagyunk, teával, szendviccsel és kedves szóval  fogadtak bennünket. Reméljük éjfélre már visszatérhetünk a lakásunkba.”

Időközben a tűzszerészektől megtudtuk, hogy egy 203 milliméter átmérőjű, több mint 100 kilogrammos szovjet betonromboló gránátot találtak  a Záhony utca 2. szám alatt. A rendőrök és a tűzszerészek úgy döntöttek, hogy a szerkezet kiemelésével megvárják a közelben található bevásárlóközpont este tíz órai zárását, kiürülését. Előtte, várhatóan fél tízig evakuálnak öt lakóházat.

Közben további 3 személy érkezett az Almási Balogh Loránd Idősek Klubjába. Tamás és Teréz is nyugodtak voltak, bíznak benne, hogy ők is hamarosan vissza mehetnek otthonukba. Az  Óbudai Szociális Szolgáltató Központ munkatársai és Puskás Péter alpolgármester várta a klubba érkezőket, akik közül az egyik személy mozgásában korlátozott.

A helyszínen lévő rendőrök  tájékoztatása szerint este tíz után 600 méter hosszúságban lezárják az Ángel Sanz Briz utat, valamint 300 méteren az Almási Balogh Loránd utcát.

Friss hír éjfél után néhány perccel:

Visszatérhettek otthonaikba azok a III. kerületi lakók, akiknek egy szovjet betonromboló gránát miatt szerda este ideiglenesen el kellett hagyniuk lakásaikat, emellett az útzárat is feloldották – közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje csütörtökre virradó éjjel.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

Megtartották a Közösségi Költségvetés 2024 első lakossági fórumát Békásmegyeren

Hírek
Közzétéve:

Árhullám vonul le a Dunán (frissül)

Hírek
Közzétéve:

Ma gyújtjuk meg a negyedik adventi gyertyát