Elismerések a Semmelweis Napon 2018-ban is

Hírek
Közzétéve:

A Semmelweis Nap a magyar egészségügy legnagyobb ünnepe. Az egyik letragikusabb sorsú magyar tudós életműve arra is tanítja a mindenkori orvosokat és segítőiket, hogy az orvostudomány fejlődése érdekében nyitottnak kell lenni az újdonságokra, mert az innovációk a beteg gyógyulását segíthetik.

Puskás Péter alpolgármester az ünnep alkalmából megköszönte az orvosok, fogorvosok, ápolók, védőnők és az összes egészségügyi munkatárs áldozatkész munkáját, illetve beszélt az önkormányzat Örlős Endre Egészségügyi és a Hadrianus Fejlesztési Programjainak keretében megvalósuló kerületi fejlesztésekről. Elsőként a Nemzetgazdasági Minisztérium által kiírt, „Egészséges közösséget építünk” című pályázaton elnyert 83 millió Ft összegű támogatásról, melyből a Szent Margit Rendelőintézetben hozzák létre a kerület egészségfejlesztési, népegészségügyi központját. A második nagyobb volumenű beruházás, az Egészséges Budapest Programon elnyert több, mint 5 milliárd forint kormányzati támogatással megvalósuló járóbeteg szakrendelések fejlesztése. E sikeres pályázatnak köszönhetően a Vörösvári úti Szakrendelőben megvalósul az épület energetikai korszerűsítése, a teljes belső felújítás, a külső homlokzat megtisztítása és a parkolószakasz teljes megújítása. A Csobánka téri Szakrendelőben pedig a tető- és homlokzatszigetelés, valamint a Tüdőgondozóból átköltöző funkciók elhelyezéséhez szükséges belsőépítészeti átalakítások. A fejlesztések eredményeként csökkenni fog a várakozási idő, valamint rövidülni fog a jelenlegi betegfogadási lista, mely növeli a betegek megelégedettségét.

Dr. Budai András, a Szent Margit Rendelőintézet ügyvezető igazgatója méltatta Semmelweis Ignác életének máig tartó hatását, illetve ő is kiemelte az intézményben folyó fejlesztésket.

Schadek-Bíró Éva, a Védőnői Szolgálat intézményvezetője hangsúlyozta: „Semmelweis a bizonyítékokon alapuló orvoslás és a prevenció alapjait fektette le számunkra. Szellemiségében a hazaszeretet, az innovatív gondolkodás és az önzetlen lelkiismeretesség mindenképpen olyan példa, amely követendő a 21. században is.”

A minden évben ezen a napon kiosztásra kerülő Óbuda Lakosságának Egészségéért Díjat idén dr. Gilányi Éva vehette át, aki már 50 éve dolgozik a kerületben felnőtt háziorvosként.

Polgármesteri Dicséretben részesült dr. Kun Katalin felnőtt háziorvos és dr. Sohr György házi gyermekorvos, illetve Pesel Valéria védőnő és Szabó Edit szakmaiterület-vezető asszisztens.

 

 

 

 

 

 

 

A Szent Margit Rendelőintézet Igazgatói dicséretét Tóth Andrea területvezető asszisztens, dr. Halász Ferenc belgyógyász, reumatológiai és fizioterápiás szakorvos és dr. Petrik Róbert urológus szakorvos kapta. Védőnői Dicséretben Palejné Kurtz Zsuzsanna részesült.

A Szent Margit Rendelőintézetben végzett munkájáért hűségjutalomban az idén három munkatárs részesült: dr. Zubek Krisztina bőrgyógyász, Kocsis Péterné területvezető asszisztens és dr. Czeiner Béla szakmaiterület-vezető főorvos.

Ezúton is gratulálunk és további eredményes munkát kívánunk a díjazottaknak!

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”87″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”100″ thumbnail_height=”75″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság