Új lámpaprogram a Szentendrei úton

Hírek
Közzétéve:

Az M3-as metrópótláshoz kapcsolódóan, a Váci úton buszsávok kijelölése miatt az ott bekövetkező közúti kapacitáscsökkenés hatására a 11-es út fővárosi bevezető szakaszán jelentős forgalomnövekedésre kell számítani a következő egy évben.

A torlódások elkerülése érdekében a Hadrianus utca és a Raktár utca között új 120 másodperces ciklusidejű, a jelenleginél nagyobb kapacitású és jobb hangolású jelzőlámpás hangolási rendszert vezetett be 2017. november 6-án a Budapest Közút Zrt. – áll a társaság tájékoztatásában, amelyet az önkormányzat részére küldtek.

A fővárosi közútkezelő tapasztalatai szerint a Batthyány utca (11. számú főút bevezető szakasza) befelé haladó irányának kapacitását nagymértékben csökkenti a Pünkösdfürdő utcai kereszteződés előtt a HÉV átjáró felé jobbra kanyarodásra várakozó járműsor, ami erősen korlátozza a két egyenesen haladó sávból a jobb oldali sáv használhatóságát (50%-al csökkenti a reggeli csúcsforgalom idején). Az itt kialakuló torlódás miatt a kívánatosnál nagyobb forgalom kanyarodik le a Hadrianus utcánál balra és hajt végig a Királyok útja – Nánási út útvonalon.

A 11. számú főút – Batthyány utca – Szentendrei út tengely nagyobb kapacitásának megtartása, valamint a Királyok útja – Nánási út forgalmának csökkentése érdekében a városközpont felé vezető irányban, a Pünkösdfürdő utcai csomópontnál hétköznapokon reggel 6-9 óra között tiltják a jobbra kanyarodási lehetőséget a Vasút sor – Ország út irányába.

A Budapest Közút Zrt ígérete szerint az utóbbi intézkedés ideiglenes, annak hatásait és az alternatív megoldási lehetőségeket a következő hetekben megvizsgálják a szakemberek.

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság