Ingyenes jogsegély a bántalmazást elszenvedettek részére, december 21-én

Hírek
Közzétéve:

Idén utoljára vehetnek részt ingyenes jogsegélyen kerületünk azon lakói, akik bántalmazást éltek meg, erőszak áldozatai lettek és jogi segítségre szorulnak. December 21-én a Váradi u. 9-11-ben várják a szakemberek az érintetteket.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Áldozatsegítő Programjának ingyenes szolgáltatása a NANE, illetőleg a Patent Egyesület szakmai segítsége és tanácsadása mellett valósul meg, a két neves jogvédő egyesülettel aláírt, hosszú távú együttműködést célzó szerződés keretében.

A Turgonyi Dániel alpolgármester által vezetett Áldozatsegítő Program azt a célt tűzte maga elé, hogy a kerületi áldozatvédelem működését hatékonyabbá tegye, egyúttal minden téren segítséget nyújtson a bántalmazottaknak. A cél elérése érdekében egy részt a látókör tágítását segítő panelbeszélgetés-sorozattal, másfelől ingyenes jogsegéllyel szolgáltak egész évben a harmadik kerületben érintetteknek.

A jogsegély idei utolsó időpontja 2023. december 21, 15:30–17:30, helyszíne pedig az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ Váradi u. 9-11. szám alatti telephelye.

A jelentkezőket és az érkezőket a meghirdetett időintervallumon belül megközelítőleg félóránként osztják be a szakemberek.

Forduljanak a Patent Egyesület jogászaihoz, tapasztalt szakembereihez bizalommal.

Kiknek szól a szolgáltatás?

Alapvetően felnőtt által elkövetett erőszak áldozatává vált nőknek és gyerekeknek, ennek bármely jogi vetületével kapcsolatban, így elsősorban polgári és büntetőjogi ügyekben, gyámhatósági eljárásban, távoltartással, kapcsolattartásra vonatkozó határozat végrehajtása iránti nem peres eljárásban érintett ügyfelek jelentkezését várjuk.

Jelentkezés:

Az előzetes regisztráció nem feltétel, az érkezőket jelentkezés nélkül is fogadják, azonban a regisztráltak előnyt élveznek, így előfordulhat, hogy várakozni kell. Szíves megértésüket és türelmüket köszönjük.

Jelentkezni e-mailen lehet az alábbi címen:

info@patent.org.hu

A kezdeményezést azért hívtuk életre, hogy a párkapcsolati és a családon belüli erőszak áldozatai minél gyorsabb és szakszerűbb támogatásban részesüljenek, azoknak pedig, akik az áldozatokkal kapcsolatba kerülnek, minél naprakészebb és szélesebb körű ismereteik legyenek, hogy a segítségnyújtás a lehető leghatékonyabb legyen.

 

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Áldozatsegítő Programjáról bővebben ITT tudnak olvasni.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek Zöld iroda
Közzétéve:

Ágaprítási akciót hirdetünk!

Hírek
Közzétéve:

Megnyitott a Matróz utcai zárt parkoló

Hírek
Közzétéve:

Élménnyé válik a kulturális sokszínűség a kerület óvodáiban