Különleges évadnyitó koncert az Óbudai Danubia Zenekarral

Hírek
Közzétéve:

A „Közös hang” az Óbudai Danubia Zenekar és a Máltai Szeretetszolgálat Szimfónia programjának együttműködése, amelynek célja a felzárkózó településeken zenét tanuló gyerekek művészi integrációja.

A projekt előkészítése során az Óbudai Danubia Zenekar tagjai személyes kapcsolatot alakítottak ki a Máltai Szimfónia zenetanulási programjában részt vevő gyerekekkel és tanáraikkal, velük a rendszeres találkozások során közös művészi célokat álmodtak meg, és a közös próbákat követően együtt lépnek fel a zenekar 2021/2022-es évadának zeneakadémiai bérletes koncertjein.

Ennek első állomása lesz a csütörtök esti koncert.

A műsorok kialakításánál figyelembe veszik a gyerekek aktuális képzettségét, és a lehető legnagyobb motivációt és örömöt jelentő rövid, 3–6 perces műveket tűznek műsorra. Az eseményre meghívják a gyerekek családtagjait is.

A programmal nem csupán a nehéz sorsú gyerekeknek szeretnének életre szóló élményt adni, de fontos üzenetet fogalmaznak meg a szerencsésebb helyzetű közönségünk számára is: a zene hidakat épít, akár a legmeredekebb szakadékokon is átívelve.

A Közös Hang projekt keretében csütörtökön tarnabodi és tarnazsadányi gyerekekkel közösen hallgathatjuk meg Ott Rezső zeneszerző Tarnabod suite-jének ősbemutatóját.

Ezután Adès Concerto for piano, no. 2 művének magyarországi bemutatója következik, ahol Chiyan Wong zongoraművész lesz a vendég.

Végül Rossini Tell Vilmos-nyitánya következik, ami keveset hallható Magyarországon nagyszínpadon.

A koncert időpontja: 2021. szeptember 23., csütörtök, 19:30

A koncert helyszíne: a Zeneakadémia Nagyterme (1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 8.)

Műsor: 

Ott Rezső: Tarnabod suite (ősbemutató)

Rossini: Tell Vilmos – nyitány

Adès: Concerto for piano, no. 2 – magyarországi bemutató

szünet

Schumann: I. B-dúr „Tavaszi” szimfónia, op. 38

Közreműködik: Chiyan Wong – zongora

Vezényel: Hámori Máté

A koncert előtt 17:45-től a koncerthez kapcsolódó „Beavató” előadást tart Mona Dániel zenetörténész. A Beavató látogatása koncertjeggyel vagy bérlettel ingyenes.

Jegyvásárlás: https://odz.jegy.hu/program/rossiniabrahamsenschumann-obudai-danubia-zenekar-121539/710186

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság