Másodfokú hőségriasztás van érvényben az egész országban

Hírek
Közzétéve:

Értesítjük a lakosságot, hogy dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatai, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai ajánlásait figyelembe véve 2023. július 12-e (szerda) éjfélig Magyarország egész területére vonatkozóan II. fokú hőségriasztást adott ki.

A riasztás idején, kiemelten 11 és 15 óra között, lehetőség szerint mindenki tartózkodjon hűvös helyen, árnyékban, valamint kerülje a napon való fizikai munkát. A hőségben a szokásosnál nagyobb mennyiségű vízre van szüksége a szervezetnek, ezért fokozottan figyelni kell a folyadékbevitelre is.

A tartósan magas hőmérséklet az egészséget érintő problémák mellett, egyes helyeken akár az infrastruktúra bizonyos elemeinek (áram- és vízellátás, közlekedés, stb.) átmeneti működésének zavarait is eredményezheti.

Az időjárás alakulásától függően a hőségriadó esetleges hosszabbításáról tájékoztatást fognak kiadni, ennek hiányában a riasztás 2023. július 12-e (szerda) éjfél után automatikusan érvényét veszti.

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság