November 2-án veszi kezdetét az Óbudai Zsidó Kulturális Napok – irodalom, zene, gasztronómia

Hírek
Közzétéve:

Négynapos rendezvénysorozattal indítja a novembert a Társaskör, az Óbudai Zsidó Kulturális Napok keretében, a szolidaritás égisze alatt irodalmi programok, gasztrofesztivál, az Óbudai Zsinagóga imaórája és esti koncertek várják a közönséget.

A MAZSIKE és a „Budapest 150” eseményein közreműködik többek közt Molnár Piroska, Hegedűs D. Géza, a Budapest Bossanova Quartett és Oláh Krisztián, a Szent Efrém Férfikar, valamint László Boldizsár. A Zsidó Napok esti koncertjei a Pest-Buda-Óbuda egyesítésének, azaz Budapest születésének 150. évfordulóját ünneplő egyéves programsorozathoz tartoznak: a koncerteken jórészt olyan együttesek lépnek fel, amelyek nevükben hordozzák Budapest nevét is.

NOVEMBER 2. (CSÜTÖRTÖK)
16 óra – Rosenstein étterem: flódni, bor, pálinka
17 óra – Az igazi „Napfény íze”. 
Aperitif a zsidó kulturális napokhoz.
A Zwack család és az Unicum történetét bemutatja Bóni György, az UNICUM ház látogatóközpontjának munkatársa. /MAZSIKE/  (kamaraterem)
A belépés díjtalan!
18 óra – Jiddis dalok – Neumark Zoltán és Klein Judit koncertje (kamaraterem)
Jegyár: 1000 Ft

NOVEMBER 3. (PÉNTEK)
16 óra – Rosenstein étterem: hagyományos zsidó ételek

17 óra – „Óbudai ízek” – Gelléri Andor Endre novelláiból és Gelléri Ágnes most megjelent Szeretet-bibliámban lapozgatok című verseskötetéből olvasnak fel Molnár Piroska és Lestyán Attila színművészek. Közreműködik Áchim Kovács Anikó hegedűművész és Szemadám György Tamás gitárművész. Azt est végén Gelléri Ágnes dedikálja verseskötetét. /MAZSIKE/ (kamaraterem)
Jegyár: 1000 Ft
18 óra – Nyitott Sábesz az Óbudai Zsinagógában!  -Gyönyörű haszid dallamokkal várja a zsidók egyik legfontosabb ünnepnapján, a szombaton, amely péntek napnyugtakor köszönt ránk, az Óbudai Zsinagóga. Fedezze fel a sábesz hagyományait, és merüljön el a zsidó kultúra gazdag világában!
Az esemény regisztrációhoz kötött: titkarsag@obudaitarsaskor.hu
19 óra – Jazz koncert (nagyterem) Budapest Bossanova Q/BJC Big Band/Oláh Krisztián Q.
Jegyár: 3500 Ft+ BP 150 logo

NOVEMBER 4. (SZOMBAT)
16 óra – Kéhli vendéglő: hagyományos óbudai zsidó ízek
17 óra – „Márai és Lola” – A világhírű író és felesége emigrációs naplójából készült összeállítás. Az egymásnak feleselő naplórészleteket felolvassák, a szerkesztő Takáts Andrea és Hegedűs D. Géza színművészek. A program a beharangozója a két művész négy részből álló felolvasó színházi sorozatának. /MAZSIKE/ (kamaraterem)
Jegyár: 1000 Ft
19 óra – Jazz koncert (nagyterem) – Budapest Jazz Orchestra Big Band/Budapest Ragtime Band/László Boldizsár
Jegyár: 3500 Ft+ BP 150 logo

NOVEMBER 5. (VASÁRNAP)
10 óra – „Óbuda zsidó arca” – Városnéző séta Lakos Borcsával, Óbuda zsidó emlékei nyomában. Indulás az Óbudai Társaskör elől. A sétán való részvétel regisztrációhoz kötött. Idősebbeknek azt ajánljuk, hozzanak magukkal maszkot. /MAZSIKE/ Regisztráció: informacio@obudaitarsaskor.hu
Jegyár: 1000 Ft
16 óra – „Mit, hogyan és hol?”
Beszélgetés a zsidó konyha műhelytitkairól, az étkezési szokásokról és a vendéglátás híres helyeiről. Akik felfedik a titkokat: Saly Noémi irodalom- és Budapest történész, Fűszeres Eszter gasztroblogger. A beszélgetést vezeti Fiala Borcsa a vnm.hu főszerkesztő-helyettese. /MAZSIKE/ (kamaraterem) Jegyár: 1000 Ft
17 óra – „Zsoltárhangok” – Szent Efrém Férfikar, Fekete László főkántor, Farkas Domonkos – orgona – (Kert / Nagyterem)Jegyár: 3000 Ft+ BP 150 logo

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság