PanelPiknik és Közösségi Kert – Izgalmas programokkal indult a szeptember Békásmegyeren

Hírek Zöld iroda Kiemelt hírek
Közzétéve:

Óbuda-Békásmegyer idén először hirdette meg a PanelPiknik programját: az eseménysorozatnak négy kerületi lakótelepi park is helyszínéül szolgál, a környéken élők jobban megismerhetik szomszédjaikat, környezetükben élőket, és négy fal közül kimozdulva közösen tölthetnek el egy délutánt a közelükben lévő parkban. Az első pikniket Békásmegyeren, a Jós utcai Közösségi Kert átadásával egybekötve tartották meg az ősz első szombatján, szeptember 2-án. 

A hosszú előkészületeket követően viszonylag gyorsan, két hónap alatt elkészült a közösségi kert a Jós utcai parkban. A környéken élőkből megalakult kertközösség, a Jós utcai Közösségi Kert Egyesület szeptember 2-án, az első piknik megnyitóján, Burján Ferenc alpolgármestertől vehette át a kert kulcsát.

Az önkormányzati támogatásából megvalósult közösségi kert mind a huszonhat magaságyása gazdára talált – várólistára még lehet jelentkezni a josutcaikert@gmail.com e-mail címen.

A közösségépítő céllal meghirdetett pikniken különböző játékokba, vetélkedőkbe, közösségi programokba belecsempésztük Budapest 150. születésnapjának közösségi ünneplését is, hisz fővárosunk története táptalaja a jelen életünknek. A piknik szervezésében a miutcank.hu csapata is részt vett, városismereti vetélkedővel, közösségépítő workshoppal készültek, valamint a résztvevőket feldíszített retro lakóautó várta.

Békásmegyer. Kaszásdűlő. Római/Pók utca. Belső-Óbuda.
Négy kerületi helyszín, négy időpont és egy közös cél. A következő pikniken is számos program várja a pokróccal, piknikkosárral érkező fiatalokat, időseket, családokat egyaránt. A hagyományteremtő szándékkal meghirdetett esemény során nem csupán a környezetünkben élőket ismerhetjük meg jobban, hanem a park közösségformáló ereje, környezeti értékei is előtérbe kerülnek, és végén pedig az sem kizárt, hogy a helyi lakók kedvet kapnak majd saját piknik szervezésére.

További PanelPiknik helyszínek és időpontok:

  • szeptember 15. – Pók Piknik – Arató Emil téri játszótér + minipark
  • szeptember 30. – Óbuda Piknik – Holdudvar
  • október 7. – Kaszásdűlő Piknik – Dugovics Titusz Park

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság