Újabb ingyenes jogsegélyalkalom azok számára, akik bántalmazást éltek meg, akik erőszak áldozatai lettek

Hírek
Közzétéve:

Elindult önkormányzatunk ingyenes jogsegély-szolgáltatása azok számára, akik bántalmazást éltek meg, akik erőszak áldozatai lettek, és jogi segítségre van szükségük. Havonta egy alkalommal fogadják őket szakemberek.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Áldozatsegítő Programjának keretében Turgonyi Dániel alpolgármester megállapodást írt alá a NANE Egyesülettel – a szerződés értelmében az önkormányzat és az egyesület hosszú távra köteleződik el egymás mellett a kerületi áldozatvédelem hatékonyabb működése érdekében.

Az önkormányzat a szerződésben foglaltak szerint mind a NANE, mind pedig a Patent Egyesület szakmai segítsége és tanácsadása mellett kívánja támogatni a helyi áldozatsegítés ügyét.

Ennek részeként ingyenes jogsegély-szolgáltatás indult, amelynek keretében havonta egy alkalommal – váltott helyszínen – fogadják azokat, akiknek jogi segítségre van szükségük.

Forduljanak a Patent Egyesület jogászaihoz, tapasztalt szakembereihez bizalommal.

Kiknek szól a szolgáltatás

Alapvetően felnőtt által elkövetett erőszak áldozatává vált nőknek és gyerekeknek, ennek bármely jogi vetületével kapcsolatban, így elsősorban polgári és büntetőjogi ügyekben, gyámhatósági eljárásban, távoltartással, kapcsolattartásra vonatkozó határozat végrehajtása iránti nem peres eljárásban érintett ügyfelek jelentkezését várjuk.

Helyszín

A szolgáltatás váltott helyszínen elérhető, egyik hónapban az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ (ÓCSTGYVK) Váradi utcai, másik hónapban a Víziorgona utcai telephelyén.

Az alábbi időpontokban és helyszíneken érhető el a szolgáltatás

 

március 23., csütörtök

15.30–17.30

1039 Budapest, Víziorgona u. 10.

 

április 27., csütörtök

15.30–17.30

1035 Budapest, Váradi u. 9–11.

 

május 25., csütörtök

15.30–17.30

1039 Budapest, Víziorgona u. 10.

 

A jelentkezőket és az érkezőket megközelítőleg félóránként osztják be a szakemberek 15:30 és 17:30 között.

 

Jelentkezés:

Az előzetes regisztráció nem feltétel, az érkezőket jelentkezés nélkül is fogadják, azonban a regisztráltak előnyt élveznek, így előfordulhat, hogy várakozni kell. Szíves megértésüket és türelmüket köszönjük.

 

Jelentkezni e-mailen lehet az alábbi címen:

info@patent.org.hu

 

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Áldozatsegítő Programjáról bővebben ITT tudnak olvasni.

Hogyan gyógyít a művészet, és hogyan ábrázolható a fájdalom? – Újabb panelbeszélgetés az áldozatsegítő program keretében

Az erőszak és én – Fotókiállítás az Esernyősben

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság