Vegyen részt Ön is konzultációnkon, hogy együtt védhessük meg óvodáinkat!

Hírek
Közzétéve:

A harmadik kerületben élő gyermekek oktatásának és fejlődésének támogatását kiemelt feladatunknak tekintjük, ezért kérjük Önöket, mondják el véleményüket konzultációnkon keresztül és segítsenek megvédeni óvodáinkat és fejlesztéseinket a kormány államosításától.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat minden erőfeszítést megtesz, hogy a kerület óvodáit, a harmadik kerületi gyermekek fejlődését és az óvodai dolgozókat támogassa. Hálával és őszinte megbecsüléssel gondolunk valamennyi óvodai dolgozónkra, akik hozzájárulnak a harmadik kerület gyermekeinek biztonságos fejlődéséhez. 2023-ban az önkormányzati fenntartású óvodákban dolgozó közalkalmazottak pedagógussztrájk miatt kieső bérét megtérítettük, valamint 2022-been az óvodai dolgozók havi 20 ezer forintos pótlékát 30 ezer forintra növeltük.

Vegyen részt Ön is a harmadik kerületi konzultáción, és mondja el, egyetért-e azzal, hogy a kormány államosítsa az óvodákat, és ezzel megszűnjenek az önkormányzat által biztosított plusz támogatások?

Közösségi Költségvetés

Örömmel számolhatunk be arról is, hogy Közösségi Költségvetésünkön számos óvodát érintő fejlesztési projekt nyert támogatást az elmúlt években.

Az Óbudai Almáskert Óvoda Gázgyári telephelyének hangulatos óvodaépületét ősfákkal teli kert veszi körül, amelynek kerítését a 2022-es Közösségi Költségvetés keretében újítottunk fel. Az Óbudai Gyermekvilág Óvoda Kanóc Tagóvodája pedig teljes körű udvarfejlesztést kapott, amely keretében új udvari hinta, mászóka és egyéb játékok kerültek telepítésre. A Pitypang Művészeti Óvoda Czetcz János utcai épületében elkészült a fejlesztőszoba, a kívül-belül megújult helyiséget több szakember többféle fejlesztő tevékenységre tudja használni. Az Óbudai Meseerdő Óvoda Váradi utcai épületében az elavult burkolatok cseréje történt meg. A közös területek és az öltözők új járólapokat kaptak, a fűtőtestek védőborítása megerősítésre, felújításra került, és egy új vizesblokk kialakítása is megtörtént. A Gyermeksziget Montessori Óvoda Mosolygó Tagóvodájában sószoba kialakítására szavaztak a körzetben a legtöbben. A fejlesztés elkészült, és a hangulatos helyiség számos egészségóvó és betegségmegelőző funkcióval gazdagította az intézmény szolgáltatásait.

Nagy büszkeségünk, hogy az Óbudai Vackor Óvoda Mókus Tagóvodája is, több kerületi óvodánk, mellett elnyerte az Örökös Zöld Óvoda címet, elismerve a környezeti és fenntarthatóságra nevelés színvonalát, valamint a fenntarthatóság értékrendszerének következetes átadását. Az Óbudai Almáskert Óvoda épülete pedig az első bogárbarát óvoda lett Magyarországon.

A 2024-es Közösségi Költségvetés javaslattételi szakaszát is elindítottuk már. Tartsanak velünk idén is, formáljuk együtt a III. kerületet! A program részletei és az online javaslattételi felület ezen az oldalon található.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság